Minecraft - A film

Minecraft - A film / Minecraft - A film
2019. május 23.
Bzsu861
Minecraft - A film

Jövé év tavaszán a mozikba kerül a Minecraft-A film cínű alkotás, melynek rendezője nem más, mint Rob McElhenney, forgatókönyvét pedig szintén ő írta meg, és ez a nagy sikerre számító film a népszerű video játék filmadaptációja. Az amerikai családi akció-kalandfilm hangulatvilága szinte megidézi előttünk a nagy sikerű, legendás játékot és újból elmerülhetünk a kalandokban, csak ezúttal a mozivásznon. A film címszerepében nem kisebb név látható, mint Steve Carell, aki egy nagy nevettető, azaz nagyszerű komika a hollywoodi álomgyárban.

Steve Carell eddig olyan produkciókban volt látható, mint a felettébb vicces vígjáték a 40 éves szűz (2005), az egyik legnépszerűbb animációs film a Gru (2010), a rendkívül kacagtató és egyben romantikus, Őrült, dilis szerelem (2011), a Jim Carrey főszereplésével készült Minden6ó (2003), majd annak folytatása az Evan, a minden6ó (2006), a zseniális kultfilm, a Zsenikém- Az ügynök halála (2008), valamint egy komolyabb hangvételű dráma a Beautiful Boy, mely egy drogfüggő család mindennapjaiba nyújt betekintést (2018). A jövő év májusában a mozikban debütáló Minecraft- A film megint egy egészen más műfaj, amelyben a népszerű színész, Steve Carell ismét egy új oldalát csillogtathatja meg.


Aki nem ismerné, kicsit a Minecarft című játékról: A Minecraft a Doom-hoz hasonlóan egy sandbox open world, azaz nyílt játékterű videojáték, amit kezdetben még a svéd származású Markus Alexej Persson, más néven „Notch” fejlesztett, majd ezt követően csatlakozott a Mojanghoz, melyet végül 2014-ben felvásárolt a a még mindig a piacvezető óriásvállalat, a Microsoft. Ezután Persson úgy döntött, hogy otthagyja a céget. A játék neve is tükrözi annak különleges lehetőségeit, ami azonban sok mindenben eltér a többi jól ismerttől. A Mine a bányászást, a craft pedig a barkácsolást jelenti, ami nemcsak a játék világában megtalálható bányákat, és az ehhez szükséges eszközök barkácsolását jelenti, hanem azt is, hogy a játékos szabadon változtathatja saját terét, egy általa kreált virtuális világban, a különböző blokkok kitörésével, bányászásával, illetve a rakomány lerakásával, majd később annak barkácsolásával. Ezzel a népszerű játékkal a fejlesztők teljes mértékben megreformálták a video játékipart.

Vásárlás után választható opciók az egyjátékos és többjátékos módok, melyek akár egyedül, akár társasággal élvezetesen játszhatóak. A Minecraft fejlesztése 2009. május 10. körül kezdődött el, ekkortájt, azaz 2009. június 13-án kezdték elfogadni a játékra leadott előrendeléseket. A Minecraft hivatalosan csak több mint 3 esztendővel később, 2011. november 18-án jelent meg a piacon. 2015. június 30-án pedig már elérte a hihetetlenül magas 20 milliós eladási sikert.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 4.3
Kritika értékelés 6.7
Kritika elolvasva 2 431