Mirai - Lány a jövőből

Mirai no Mirai / Mirai - Lány a jövőből
2018. augusztus 10.
Bzsu861
Mirai - Lány a jövőből

A Mirai - Lány a jövőből, eredeti címén: Mirai no Mirai, egy japán feliratos animációs kalandfilm, Mamoru Hosoda forgatókönyve és rendezése alapján, amely idén augusztusban debütál a magyar mozikban. A főbb karakterek az animációs filmben Haru Kuroki, Moka Kamishiraishi, Kumiko Asô, valamint Gen Hoshino. A történet Hosado Mamoru különleges rendezése, melyet megelőzően az itthon is kultfilmmé vált nagy sikerű, A fiú és a szörnyeteget alkotta meg. Mamoru hűséges a nézőkhöz, így ismételten egy kitűnő és rendkívül izgalmas animációs animéval szórakoztatja a közönséget.

Ez a film egy a valóság és képzelet határában húzódó, különös birodalomban játszódik. A Mirai – Lány a jövőből korosztálytól függetlenül egy felettébb izgalmas mese, amely egyszerre komoly hangvételű, és játékos jellegű, amellyel a film rendezője, Mamoru Hosoda ismét maradandót alkotott kicsiknek és nagyoknak egyaránt, hiszen egy csodálatos és kalandos felnövéstörténet egy fiatal kislányról, akinek végig követhetjük az életét egészen gyermekkorától.


A film másik szereplője a mindössze négy esztendős Kun azóta haragban áll a világgal, amióta kishúga megszületett, és az fenekestül felforgatta az addig nyugalmas kis világát, és egész addigi életét. Ám egy furcsa reggelen egy elzárt, titkos és mesebeli világra lel a kertjükben, ahol találkozik azzal a kislánnyal, aki majd később az anyukája lesz, valamint azzal a férfival, aki pedig a későbbiekben a dédnagyapjává válik.

A varázslatos, mindenen átívelő kalandokban bővelkedő filmben az útitársául szegődik egy olyan nagylány is, akit pont úgy hívnak mint a nemrég született, és oly nagyon utált kistestvérét. Aki kíváncsi erre a különleges, kiváló, és fordulatos animációs kalandfilmre, annak nincs más dolga, mint jegyet váltani valamely augusztusi előadásra az ország bármely Cinema City-jében.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 7.5
Kritika értékelés 9
Kritika elolvasva 3 499