Mission: Impossible - Leszámolás - Első Rész (2023) A mesterséges értelem már a spájzban van

Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One / Mission: Impossible: Leszámolás - Első rész
2023. július 13.
perry
Mission: Impossible: Leszámolás - Első rész

Igazából nem vagyok egy nagy Mission Impossible rajongó de a szokásos Tom Cruise krimi alakításon túl egy sláger témával kiderült számomra milyen jól fel lehet turbózni egy megszokott sorozatot. Mert a megszokott kém, krimi szálak és kütyük mellett igazából az entitásra van kihegyezve a történet. Így kapott némi misztikumot és Isten-hatalom szindrómát a film. Az entitás olyan valami, amit a negatív gondolatainkkal teremtünk ...és bizony itt manifesztálódik is egy szoftver, vagy hardver személyében. Az meg külön is megér egy misét mit jelent az ember uralmának léte. Azt bizony a mai napig megtapasztaljuk, hogy nem sok jót. Hiszen világháborúk helyi háborúk népirtások szegélyezik a hatalmak útját. A koncepció nem új hiszen tudományos fantasztikus írok Lem vagy H.G. Wells is foglalkozott a mesterséges érdelemmel.

A közkedvelt Terminátor is nagyon sötét jövőt rajzol az emberek és a gépek viszonyáról. Jelen film gondolatisága attól izgalmas miszerint a mesterséges értelem felhasználhatja az embert aki hatalom éhes a saját céljainak elérésére. Mivel gépi intelligencia így rengeteg elemzésre képes és nagyon finom és kevés hibahatárt enged meg a "maga" számára. Mivel gép nem igazán érdekli az ember hiszen nincsenek érzelmei. Annyi bizonyos. hogy ez az első rész és a másodikban még bármi történhet. A Mission Impossible egy gondolatmenetben mutatja be a hatalmi játszmák és a könyörtelen A.I. (mesterséges értelemre gondolok nem a híres filmre) lét filozófiáját. Hiszen már ott tartunk, hogy megkérdezed a Bing-t, hogy írjon számodra egy drámát vagy verset megadott témában és meg is teszi. Az pedig már megtörtént, hogy egy musicalt egy számítógép komponált és szövegét is "Ő" írta. https://port.hu/adatlap/film/tv/irhat-egy-szamitogep-musicalt-irhat-egy-szamitogep-musicalt/movie-208540

Természetesen segítő emberrel együtt a végső alkotáshoz ők kellettek, hogy emberibbé tegyék a művet. Szóval és tettel úgy gondolom érdemes lesz megnézni ki is, mi is bűnhődik vagy magasztosul fel a 2. részben.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 7
Kritika értékelés 8.8
Kritika elolvasva 1 693