Mission: Impossible 5 - Bevált módszeren ne változtass!

Mission: Impossible - Rogue Nation / Mission: Impossible - Titkos nemzet
2015. augusztus 06.
inc
Mission: Impossible - Titkos nemzet

Kicsit uncsi már a Mission Impossible filmek felépítése, de hát a számok alapján ez kell a népnek. A történet ebben a részben úgy leegyszerűsödött, hogy a legkreténebb egysejtű is megérti: van ugye az IMF (Impossible Mission Force), az ellenség pedig az anti-IMF.
Nos, a teleregény ötödik epizódjában Tom Cruise közepesen hosszú hajjal látható. Volt ugye a második rész hosszú haja és a harmadik rész legrövidebb haja. Na ez a kettő közt van! A többi ugyanaz: übermenő, kütyükék-színű cuccok, BMW, repülő, motor, egy nőstény és random helyszínek. 10 poénból kettő jó, 3 Tom Cruise mimikából 2 gáz (de olyan igazi ZS-kategóriás) és egy-két Halálos Iramban szintű menősködés, ami tudjuk, hogy tényleg a legalja. A film célközönségének viszont ez kell, így marketing szempontból zseniális. Emellett még az év legmelegebb hetén került a magyar mozikba így már csak a hűsölés miatt is sokan beülnek rá.

Rékasi Károly - akinek nem szóltak, hogy a motoros üldözést nem kell szinkronizálni - motorbalesetet szenvedett így Ethan Hunt hangját Széles Tamás szinkronizálta. Ez sajnos sokat levon a film élvezeti értékéből hiszen van egy kis "na ne má' újraszinkronizálták a Megint 48 órát"-hangulata az alkotásnak.

Nem vitatható, hogy mind a kültéri, mind a beltéri képek egyaránt szépek. Aki szeret órákon át Windows háttereket nézegetni, az a fenekét önfeledten a székhez csapkodva fogja eltölteni a film 132 percét, de annak akinek 10 perc elegendő a szépségből és valami egyéb élményre is vágyik azt ajánlom nagy popcornt válasszon.
A moziból kifelé sétálva mindenkiben egy dolog marad meg: Tom Cruise 53 évesen is jól tartja magát. Mondhatnánk, hogy egyéb dolga sincs, de ne vegyük el tőle ezt a dicsőséget, láthatóan sok munkája van benne.

Összességében azért nem egy hulladék filmről van szó, csak 150 millió dollárból futnia kellett volna egy kis kreativitásra és gondolkodásra is, nem csak a dizájnra. Na de ilyen ez, van amihez nem elég a pénz...

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 4.8
Kritika értékelés 7
Kritika elolvasva 53 901