Nagyi

Grandma / Nagyi
2015. szeptember 18.
perry
Nagyi

Talán azért mert kicsit kelet európaiak vagyunk, kicsit prűdek, és egyesek meg azt hiszik, hogy csak nekik lehet a családban négy fal között, vagy szökőkútban és más ligetes helyeken közösülni, hát bizony ez nem király. "-Az a kibaszott faszfej nem tejelt, mert átb*szott.-ni" mondja az idős nagymama nemes egyszerűséggel a filmben. Arról nem is beszélve, hogy egy nagymama leszbikus??? Az már annyira arcátlanság, hogy a fene tudja miért néz bele valaki egy mozifilmbe amikor eleve tudja mi a történet. Bár maga a film teljesen Lily Tomlinra van írva és ez így is van jól. Fantasztikus karakterszínész, nagy filmekben léteznek ilyen művészek és eddig ő is ilyeneket játszott kicsi de nem felejthető karaktereket, róla férfi párja jut eszembe Körmendy János aki tökéletesen bizonyította -és Tomlin is-, hogy nincs kis szerep csak rossz színész.

Itt viszont egy nagyjátékfilmen keresztül élvezhetjük fanyar már már angol humorba hajló alakítását. Persze ez a film sem tagadhatja meg amerikai voltát, ugyanis a szellemes dialógusok mellett felvonultatja a jól bevált sablonok bemutatását is. Magam még ezt sem rónám fel igazán a film hibájának a mindennapokat is kb. ezzel a közhelyekkel éljük meg. Hiszen mindenki teszi a dolgát a színészek akik szellemes dialógusokat mondanak egymásnak, a rendező aki ott nyeseget ahol lankadni látszik a történet és az operatőr aki miatt vizuálisan közel érezzük magunkhoz a Nagyit. Az meg , hogy érzékeny és megosztó témáról is szó esik az én szememben csak növeli az alkotók vállalásának bátorságát.

Mert a Grandma bizony olyan mint a jobbik fajta "lópokróc" de van szíve és hova tovább még drámázni is tud. Aki jól tudja kezelni a hisztis unokát akiben bizony az ő vére csörgedez -rossz aki rosszra gondol-.

Arról nem is beszélve, hogy kérem ez egy vígjáték olyan beszólásokkal, hogy párját ritkítja.
Persze, homofóboknak, vér magyaroknak, Toroc(z)kai rajongóknak nem ajánlott, aki csak úgy 1xrűen nevetni akarnak azoknak bátran.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Kritika értékelés 8
Kritika elolvasva 328