Négyen egy gatyában

The Sisterhood of the Traveling Pants / Négyen egy gatyában
2005. május 31.
Bzsu861
Négyen egy gatyában

Vegyünk négy elválaszthatatlan, azonban teljesen különböző jellemű barátnőt, akik életükben először külön-külön töltik el a szünidőt, és egyrészt ez rosszul érinti őket, másrészt a tinilányoknak ez lehet az első szárnybontogatása a felnőttlét felé. A Négyen egy gatyában egy rendkívül különleges történet, melyet Ken Kwapis rendezett, forgatókönyvét pedig Delia Ephron és Elizabeth Chandler írták közösen.

A film egy könyvnek az adaptációja, melyet a sikeres írónő Ann Brashares alkotott meg, és később ez alapján készült el a négy barátnőről szóló történet, melyben olyan színésznők játsszák a főbb szerepeket, mint Gossip Girl-ből ismert Blake Lively, a Szívek szállodájának a sztárja, Alexis Bledel, valamint Amber Tamblyn, és America Ferrera. Emellett feltűnik még a szereplők között a Három férfi és egy bébi anyukája Nancy Travis is, aki ismét hasonló szerepkörben tündököl, azzal a különbséggel, hogy itt már tinédzser gyermekei vannak.

Amikor a négy barátnő betér egy használt ruha-kereskedésbe, meglepődve tapasztalják, hogy bár abszolút nem azonos a méretük, mind a négyen kiválóan mutatnak egy általuk kiválasztott nadrágban, mely később kulcsfontosságú lesz a filmben, hisz címét is innen kapta. Úgy határoznak, hogy egy-egy hetet lehet mindenkinél a csodafarmer, majd azt csomag formájában tovább kell adni, és így talán sikerül átvészelniük az egymás nélkül töltött nyarat. Annak ellenére, hogy kilométerek választják el őket, úgy néz ki, a nadrág valóban csodát tesz, ugyanis ez a nyár megváltoztatja mind a négyük életét, és személyiségét, és talán elindulnak a felnőtté válás útján is.


Ezen a különleges nyáron megtapasztalják a valós életet, a szerelmet, a veszteséget, és mindent, ami hozzá tartozik az emberi sorshoz, még ha az esetükben élesen el is tér egymástól. A szünidő mind a négyük számára az egyik legkülönlegesebb élmény lesz, és valóban feledhetetlennek bizonyul, azt hogy mindezt a nadrágnak, vagy éveik múlásának köszönhetik-e, az a filmből kiderül.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Kritika elolvasva 1 369