Nekem 8

Nothing to Lose / Nekem 8
1997. augusztus 28.
Bzsu861
Nekem 8

Nick Beam, amint hazaér a munkából a hitvesi ágyban találja imádott feleségét, valamint főnökét, akik tudomást sem vesznek róla, így ő szó nélkül lelép. Ekkor azt gondolja, hogy bár meg se született volna, és neki már semmi vesztenivalója nincsen. A megcsalt férj ekkor még maga se tudja hova, és merre, de elhagyja a házat és elindul felejteni.

A férjet Tim Robbins alakítja ebben a határokat nem ismerő fergeteges akció-vígjátékban. Hősünket a balsors kísérti, ugyanis, amint autózik, beugrik mellé az izgága fekete bőrű piti bűnöző T. Paul, akivel sok vicces történésen mennek keresztül az együtt töltött idő során. T. Paul megpróbálja kirabolni Nicket, de akciója nem úgy sikerül, mint várta. Mivel Nick úgy érzi mindennek vége, ezért elrabolja a bűnözőt, mit sem törődve a hatóságokkal. Beletapos a gázba és elindulnak valamerre. Sem Nick, sem pedig a T. Paul nem tudják hol kötnek ki, de ami egy vígjátékba belefér, az ebben az 1997-ben forgatott filmben benne is van.

Minden ami a csövön kifér, és rekeszizmaink terhelése, amennyit csak kibír. Olyan hajmeresztő kalandok részesei lesz a két idegen, hogy később még barátság is szövődik a talpig becsületes Nick, valamint a bűnöző T. Paul között. Idővel pedig szép lassan belelátnak egymás életébe, és T. Paul lesz a "bűnügyi tanácsadója" Nicknek, aki eddig a mintapolgárok unalmasnak tűnő életét élte.


Martin Lawrence a vígjátékok koronázatlan királya, valamint Tim Robbins, aki minden műfajban jeleskedik, egy olyan verhetetlen párost alkot, akiknek már megjelenésekor nevetésben törnek ki a kedves filmrajongók. A rendezés kiváló, a forgatókönyv nemcsak vicces, de egyben jól átgondolt. A két színész pedig brillíroz ebben a régebbi, mégis megunhatatlan vígjátékban.

Aki még nem látta a Nekem 8 című alkotást, az ne hagyja ki és nézze meg, ugyanis a nevetés itt a film elejétől a végégig tart, és egy hatalmas csavart is tartogat a történet végkifejlete. Aki a nagy nevettetővel, valamint a kiváló és rendkívül magas színésszel Tim Robbins-szal 98 percen át szeretne hahotázni, az tekintse meg még ma. Gondoljatok csak bele, bármit is tesztek nincs mit vesztenetek. Főhősünknek is ez az elve, ahogy mondani szokták: nekem 8.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 10
Kritika értékelés 7.5
Kritika elolvasva 2 585