Nicky Larson - Ölni vagy kölni?

Nicky Larson et le Parfum de Cupidon / Nicky Larson - Ölni vagy kölni?
2019. július 18.
ermak95
Nicky Larson - Ölni vagy kölni?

Különösebben nem voltak nagy elvárásaim ezzel a francia akció-komédiával szemben. Főleg azért, mert az előzetesek már előre felhívták rá a figyelmet: ez a film nem veszi magát komolyan, sugallva, hogy csak azok fognak beülni megnézni, akik csupán egy jó nevetésre vágynak, de azon kívül nem várnak sokat.

Röviden össze lehet foglalni mi volt jó és mi volt rossz a filmben, de ha az egészet nézzük, akkor azt kell mondani, hogy a Nicky Larson - Ölni vagy kölni? egy sima közepes.

Egyfelől poénból nem volt annyi, mint amennyire az ember számítana, másfelől a film humorának fő forrása kimerül abban, hogy a főszereplő, Nicky szexmániás. Mikor mégsem a kukkolás vagy a sikertelen flörtölés szolgálja a komikumot, olyankor csak annyit tud nyújtani a film, hogy nevethetünk a két főszereplőn ahogy oltogatják egymást, vagy a rosszfiúkon, akik a Tom és Jerryből ismert jelenetekre emlékeztető módon repülnek ki az autóból és fejelik le a KRESZ-táblákat. Ha már semmi sincs, akkor marad a két mellékszereplő erőltetett ügyetlenkedése.


A baj igazából nem azzal van, hogy ilyenféle humorral dolgozik a film, hanem azzal az általános jelenséggel, hogy ezek csupán egy pillanatra nevettetik meg az embert, hosszútávon viszont csak egy bugyuta vígjátékként írják be a filmet az emlékezetünkbe.

Mégis, az egész olyan se nem jó, se nem rossz - minden plusz pont mellé felróható valami negatívum, és minden rossz dolgot ellensúlyoz valami jó. Például a harcjelenetek látványosak, de cserébe kevés van belőlük. A cici és fenék villantásokra épülő viccek idővel már kezdenek fárasztóak lenni, de mintha a film ezt érezné, és ezért a végére ezek alábbhagynak, csak hogy az utolsó jelenetben el legyen sütve pár utolsó. Ott viszont remek időzítéssel, pont visszarántva minket a film klisé szerelmi szálának végkifejleténél, emlékeztetve minket, hogy ez a film pár percnél több ideig semmit sem vesz komolyan.

Igazából a legnagyobb probléma a film történetével van, ami kissé unalmas, sablonos akciófilmekbe illő csavarokkal.

Viszont mindezeket egybevetve én senkit sem tartok vissza attól, hogy megnézze a Nicky Larson - Ölni vagy kölni?-t, mivel a film egy jó kikapcsolódás, de egynél többször nem hiszem, hogy bárki megnézné, mivel a film minden poénja csak az első alkalommal vicces. Ha az ember le is ül később újra megnézni, azt is valószínűleg csak egy baráti társaságban fogja tenni, ahol már nem is a film poénjain, hanem csak a többiekkel együtt fog nevetni.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 7.6
Kritika értékelés 9.1
Kritika elolvasva 1 004