Oltári nő

Runaway Bride / Oltári nő
1999. november 11.
Bzsu861
Oltári nő

Az Oltári nő című romantikus komédia, 9 évvel azután készült el, miután a Micsoda nő, mely hatalmas sikert aratott a mozikban, és ezen kultfilmre, még ma is sokan emlékeznek megalkották a szökős menyasszony történetét is. Nos, az Oltári nőben ugyanazt a szereplőgárdát sorakoztatja fel a rendező, Garry Marshall, és tekinthető egyfajta típus azonos filmnek, azonban azt nem merném kijelenteni, hogy a Micsoda nő folytatása, hiszen a története teljesen eltér attól. A romantikus elemek, azonban ugyanúgy ötvöződnek benne, mint a jól ismert alkotásban, a Pretty Womanben. A film címszereplője, egy riporter, aki jó sztorit szeretne írni egy olyan különös nőről, aki minden esküvőjéről elmenekül az oltár elől, innen is ered a film címe, hiszen számos vőlegényét hagyja az esküvő napján faképnél, és mindig más módon szökik el. Ike Graham, a rendkívül sikeres riporter, úgy dönt, hogy megírja a sztorit, anélkül, hogy felderítené annak hátterét, és mindezt miért is teszi, mert úgy gondolja, ez lesz élete legjobb és egyben legmeghatározóbb tényfeltáró riportja.


Nagy sietségében dönt így, mert a szerkesztőségben éppen uborkaszezon van, és nincs semmi amiről írhatna, így főnökének előáll az ötlettel, amikor észleli, hogy Maggie mit tesz, és úgy gondolja, hogy mindez bomba siker lesz. Nincs túl jó véleménnyel a nőről, hiszen úgy gondolja, hogy Maggie kiszúr a férfiakkal, így anélkül, hogy körbejárná a témát, egy gúnyos hangvételű cikket ír, ám ezt a nő nem hagyja szó nélkül, így a fényes karrier előtt álló férfit, elbocsátják a munkahelyéről. Ekkor elhatározza, hogy visszaszerzi a munkáját, és utánajár mindennek, és megismeri a valódi Maggie-t, akiről kiderül, hogy mégsem olyan rossz ember, mint amilyennek a cikkben beállította, mi több szerelmes lesz a nőbe, hiszen a gyönyörű, és egyben különös nő, teljesen leveszi a lábáról az egykori riportert. Maggie negyedik esküvője közeleg, így itt a megfelelő alkalom, hogy ellátogasson a poros apró kis faluba, ahol a nő él, és megírja a valóságot róla.

Hamarosan kiderül, hogy az összes helyi lakos, Maggie negyedik menekülését várja, és ekkor Ike kissé dühös lesz, hogy mégis neki volt igaza, és ok nélkül küldték el a munkahelyéről. Azonban minden érzés más, és minden ember változik, így megvan az esély, hogy a nő nem hagyja faképnél negyedik vőlegényét. Közben Ike érzései egyre jobban elmélyülnek Maggie iránt, és ő várja a legjobban a legújabb szökését minden a feje tetejére áll. Vajon Ike és Maggie egymáséi lesznek-e valaha, és ha igen, akkor az ő esküvőjükről is elszalad, vagy sosem lesz ebből igaz szerelem? A másik fontos kérdés: Ike vissza tudja szerezni főnöke bizalmát, és ezáltal munkahelyét? Aki kíváncsi a válaszokra, és még nem látta az Oltári nőt, az feltétlenül nézze meg, és kacagjon a bohókás nő, és a komoly riporter izgalmas kalandjain.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 10
Kritika elolvasva 2 379