Örökkévalók (2021)

Eternals / Örökkévalók
2021. november 04.
perry
Örökkévalók

Örökkévalónak lenni minden ember mítosz sajátja MARVELNÉL csak azt kell elhinned, hogy léteztek Istenek akik nem voltak mások mint akik irányítottak terelgették az emberiséget. Az emberek viszont nem tudták hogy a mindenhatók fölött léteznek magasabb hatalmak akik egész univerzumokat teremtenek.
Márpedig ha ez így van -és ebben a filmben így van- akkor annak lehetnek saját érdekei. Megjegyzem az emberiségnek is van. Mint úgy fejlődni és tért hódítani magának, hova tovább rombolni. De fonjuk tovább a történet szálait és ragyogó digitális múlt tárul fel előttünk az ősközösségtől Babilonig, Szemiramisz függőkertjén át akár korunkig. Hiszen hőseink nem halnak meg mert örökké élnek.
Lehetnek ők Őrzők ha kell Bosszúállok de nem vetik meg az Igazságosztó szerepkört sem.

Ezek a lények is ugyanazokkal gondokkal küzdenek és azzal az örömökkel ajándékozzák meg magukat mint halandó barátaik hűség, szeretet, szerelem, harag barátság. Bizony hol magányosak , hol pedig keresik saját entitásukat, hogy nagyot mondjak helyüket az univerzumban.

Teszik a dolgukat hiszen a Főnök rájuk bízta a földet mert megtudjuk az nem más mint egy bölcső egy új világteremtő megszületéséhez, de ezzel aztán a Terrának hívott bolygónak annyi is.
A történet egyszerű és az üzenet is az. Legyél lojális a feljebbvalóddal, szolgáld ki őt bármilyen helyzetben és körülmények között. Mert ha jó szolgálsz rendben mennek a dolgaid, ha nem bizony büntetés vár rád.

Mert végül is az Örökkévalók tulajdonságai nem mások mint az emberek tulajdonságai, hiszen lassan elhisszük, hogy saját magunk isteni vagyunk akik hol tévednek , hol végzetesen elrontanak valamit, de amit érzelemnek és a gondolat tisztánlátásának nevezünk az mindenkiben létezik. Érzelem és értelem ezek az alapelvek mozgatnak minket és és az Örökkévalót is.
Közben a film cikázik a bolygó jeles és nem igazán jeles történései között az Örökkévalók meg teszik a dolgukat.
A néző pedig kap több mint két órán keresztül eredet történetet, ősi mítoszok képes megjelenítését , sárkányok jelennek meg mint társadalmak mitológiáiban mi meg csak nézzük a mozivásznat milyen is lehetett űrből jött valaki mint azt akár barlangok falán láthatjuk.

Majd persze nyitva hagyva az új film lehetőségét új Örökkévaló születhet, és lépnek be új ak hogy átmenjenek más és más MARVEL történetbe. Az utolsó képekben pedig láthatunk visszautalást mitikus lények ábrázolásáról, akik valahogy bele illenek a hősök személyiségjegyeibe a mondák és eposzaink történeteibe..
Aztán a néző meg eldönti mese ez vagy kis történeti lexikon a filmvásznon. Akinek meg ennyi nem elég az a film utáni zárójelenetét elemezheti ahol Dane a családi örökségét, az Ében Pengét készül megérinteni, amivel érdemes óvatosnak lenni, mivel maga is vámpírtermészetű, illetve könnyen az őrületbe kergetheti gazdáját. "Biztos abban, hogy készen áll erre, Mr. Whitman?" – ezt egy hang mondja mellette aki nem jelenik meg testi valójában de sejtésünk szerint Penge egy másik MARVEL szuperhős. Így a képregények hősei simán átjárnak saját világukból egy másik világba.
Rendezője Chloé Zhao, írója Matthew K. Firpo, Ryan Firpo és Jack Kirby, Zhanoval az élen egy gigantikus szórakoztató felnőtt és gyermekmozit teremtettek jól követhető cselekményszálakkal még akkor is mikor a dramaturgia némi bakugrással közlekedik a történeten belül, ennek ellenére működik az ok és okozat összefüggése.

Bár némelyik Örökkévaló alig kap szerep megvalósítási teret de Germma Chan ( Sersi ) és Kumail Nanjiani ( Kingó ) szerepében kiteljesedhet. Számomra, bár nem meglepetésként ért Brian Tyree Henry ( Phastos ) és férfi kedvese megjelenése a filmvásznon azért is mert a mozik által a másság ábrázolásának nagy részé vagy tragikus estleg bohózatba illő. A jelen történetben adekvátan és emberin jelenik meg a másság ábrázolása.
Egy másik mozifilm címével zárnám kritikám ez kérem egy végtelen történet mint ahogy képregények is újra rajzolódnak és a MARVEL filmek is újra gyártódnak.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 7
Kritika értékelés 8.3
Kritika elolvasva 393