Osztály, vigyázz!

High School High / Osztály, vigyázz!
1997. január 02.
Bzsu861
Osztály, vigyázz!

Az Osztály, vigyázz!, eredeti címén: High School High, egy hamisítatlan amerikai high school movie a 90-es évekből az akkori idők legnagyobb komikájával, Jon Lovitzal a főszerepben. Az esetlen, kissé balfék tanár lesz a város egyik leghírhedtebb középiskolájában, az osztályfőnöke egy olyan diákból álló társaságnak, akiket eddig senki nem tudott megnevelni, és ember legyen a talpán, akinek mindez sikerül.

Richard Clark újként érkezik a veszélyes iskolába, ahol a gyerekek által elszabadult a pokol, és az igazgató ezzel mit sem törődik, hisz mint később kiderül érdeke fűződik ahhoz, hogy ez az iskola a legrosszabbak között maradjon, azonban Richard ezt nem hagyja szó nélkül, és megpróbálja a lehetetlent, azaz embert faragni ezekből a kölykökből. Állítása szerint nem is léteznek rossz diákok, avagy nincs olyan, hogy neveletlen, így apja miatt ott is hagyja a régi állását, azt a jó hírű iskolát ahol dolgozott, hogy elhelyezkedjen a pokoli intézményben.

A kényelmes állás helyett, mindennapi gondokkal kell szembenéznie, és diákjai folyton borsot törnek az orra alá, egészen addig amíg meg nem kedvelik a kövérkés, esetlen tanárt. A városban lakók, az intézményt csak úgy tartják számon, mint a közoktatás szégyenét, és egyben legsötétebb zugát, ahol a faragatlan kölykök azon fáradoznak az iskolaidő alatt, hogy pokollá tegyék tanáraik hétköznapjait, na de most emberükre találtak. Amint a pedagógusok gyöngye Richard Clark, beteszi lábát a zord iskolába, rájön, hogy bizony akadnak nehéz esetek, és nevetlen lurkók, azonban ő mégis lát bennük némi fantáziát, és elkezdi őket a helyes útra terelgetni sajátos nevelési módszereivel, amit kollégái, valamint az iskolaigazgató nem néznek jó szemmel.


Eltelik néhány nap, és rádöbben, hogy elképzelése az oktatásról hamis téveszme, és ebben az intézményben a diákok nemcsak rosszak, de néhány esetben kegyetlenek is tudnak lenni, mind egymással, mind pedig tanáriakkal. Emellett nem az eszükről híresek az ide járó tanulók, azonban Clark nem adja fel eddigi pedagógiai módszereit, és a "sötét elmékből" is képes lesz jó tanulókat faragni, ha azon múlik. Ami számára kérdéses, hogy vajon mit keres a Tia Carrere által alakított tehetséges, gyönyörű Victoria ebben az iskolában, azaz mi köti őt ide?

A különös tanárnőnek még az sem gyanús, hogy milyen abszurd az, hogy az iskolának van egy saját temetője. Vajon e két különös tanár képes lesz arra, hogy megtanítsa a "sötét" diákokat a tananyagra, és később azok is mehessenek jó hírű, vagy legalább átlagos egyetemekre tovább tanulni? A 90-es évek egyik legkacagtatóbb vígjátéka a legrosszabb diákokkal, és abszurditásokkal, melyek az egész filmet jellemzik.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Kritika elolvasva 1 461