Ponyvaregény

Pulp Fiction / Ponyvaregény
2005. december 01.
Bzsu861
Ponyvaregény

A Ponyvaregény, eredeti címén: Pulp Fiction, egy kiváló amerikai krimi, Quentin Tarantino rendezésében, és hatalmas sztárparádéval a köbön. Olyan nevek játszanak a filmben, mint John Travolta, Samuel L. Jackson, Uma Thurman, Bruce Willis, Quentin Tarantino, Tim Roth, Amanda Plummer, Maria de Medeiros, Ving Rhames, Eric Stoltz, Rosanna Arquette, Christopher Walken, Paul Calderon, valamint Harvey Keitel. A Pulp Fiction pattogós, harsány szerzeményére a 90-es évek fiataljai mind emlékezhetnek még, hiszen a film hatalmas siker volt a mozikban, és annak zenéje is maradandó nyomot hagyott az akkori ifjúságban.

A történetben adott két idősödő, folyton káromkodó, mindezek ellenére belevaló, és szimpatikus gengszter, Vincent és Jules, akik azon igyekeznek, hogy visszaszerezzék főnökük aktatáskáját. Ehhez persze, ki kell oltaniuk néhány ember életét, de ez a civil, ügyes kezű bérgyilkosokkal gyakorta megesik. Jules-nak van egy olyan különleges képessége, hogy a rá célzott lövéseket, csodával határos módon elkerüli, és ezt egyfajta jelnek tekintve, úgy dönt, hogy megpróbál felhagyni eddigi zűrös életével. Társának viszont ekkor dolga akad, ugyanis el kell vinnie szórakozni a gengszterfőnök feleségét.


Van továbbá egy boxoló, Butch, aki a hírhedt maffiafőnöknek, Marselleus Wallace-nak az átverését tervezi meg rendkívül ügyes, profi módon. Végül odáig fajul a történet, hogy inkább már inkább a megmentésére készül, semhogy a lelövésére. Nem utolsósorban, pedig, van egy piti rabló-párosunk is, akik éppen egy étterem kifosztására készülnek. Ám azt nem sejthetik, hogy épen ott reggelizik a két profi bűnöző, Vincent és Jules.

Ekkor lavina indul el, és mindenki mindenki ellen van, és már azt sem tudni, hogy ki hol hagyta el a fejét, illetve a fegyverét. A Pulp Fiction egy rendkívül zűrös történet, melynek kiváló a forgatókönyve, azonban vonalvezetése nem egyszerű, ugyanis a cselekmény több szálon fut, és ember legyen a talpán, aki mindezt követni tudja. Aki még mindig nem látta a Ponyvaregény című Taratino-filmet, az még ma pótolja ezen hiányosságát.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 10
Kritika értékelés 3.7
Kritika elolvasva 3 724