Queen: A Night In Bohemia

Queen: A Night In Bohemia / Queen: A Night In Bohemia
2018. november 15.
Bzsu861
Queen: A Night In Bohemia

A legendás és még ma is világhírű együttes, a Queen: A Night in Bohemia című, brit zenés dokumentumfilm a Hammersmith Odeonban 1975-ben szenteste élőben forgatott zenés koncertjét mutatja be, mely hatalmas siker volt abban az évben. A lenyűgöző hangú énekes Freddy Mercury, a zenekar frontembere, aki fiatalon elhunyt az akkor még kevésbé ismert halálos kórban AIDS-ben, egy olyan különleges zenei ikon volt, akinek utánozhatatlan orgánumát és lenyűgöző egyéniségét, a rajongói sosem feledik.

1975 karácsonya, azaz ez az élőben közvetített koncert, a zenekar életében sorsdöntő volt, ugyanis karrierjüknek ez jelentette a csúcspontját. Zenekar fennállása alatt, soha addig nem volt ilyen elsöprő erejű sikerük, bár már ezt megelőzőn is már ismert volt a nevük. Ezt a mindent átütő erejű koncertet sokan megnézték, ugyanakkor mindez egy roppant mód nehéz feladat volt számukra, azonban azt tudták, hogy ez még jobban beindíthatja a karrierjüket, és ezzel elindulhatnak a világhír felé vezető úton.


Ezt a nem mindennapi, úttörő vállalkozást az egyik legnagyobb és legismertebb televíziós csatorna, a BBC 2. élőben közvetítette, és ez volt egyben annak népszerű könnyűzenei műsora. Az együttes zeneileg összehangoltan profikhoz méltóan az összes létező húron játszott, és olyan világklasszis dalok hangzottak el, mint a Killer Queen, a Liar, a Keep Yourself Alive and Now I'm Here, és a ma is óriási klasszikus, a Bohemian Rhapsody, melyből szintén készült egy egész estés koncertfilm.

Ez a rendkívül különleges alkotás magába foglalja egy eddig soha nem látott dokumentumfilm, olyan archív felvételeit, melyben a zenekar mind a négy részvevőjével készült interjúk tesznek mozgalmassá, ezzel egyfajta felvillanyozó betekintést enged a zenekar 1975-ös sorsfordító, és minden eddiginél kirobbanóbb és egyben legsikeresebb évébe. A filmet a Pannonia Entertainment Ltd. forgalmazza, és idén október közepétől megtekinthető lesz a magyar mozikban is.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 9
Kritika értékelés 8
Kritika elolvasva 2 507