Ramen Shop

Ramen Teh / Ramen Shop
2018. március 29.
Bzsu861
Ramen Shop

Eric Khoo rendező új filmje, a Ramen Shop, eredeti címén: Ramen Teh egy szingapúri-japán-francia dráma egy fiatal séf útkereséséről, és megpróbáltatásairól. Khoo olyan filmeket vitt képernyőre, mint a 2003-as 15 című dráma, a 2007-es 881 című musical, valamint a 2011-es 23:59 című horror movie. A főbb szerepekben Takumi Saitoh, Tsuyoshi Ihara, Jeanette Aw, valamint Seiko Matsuda láthatóak.

Takumi Saitoh játssza a fiatal japán, ramen séfet, Masatót. Takumi előtte olyan filmekben tűnt fel, mint a 2010-es 13 Bérgyilkos című thriller, valamint a 2017-es romantikus dráma, a Hirugao. Tsuyoshi Ihara ezt megelőzően játszott többek közt a 2006-os nagy sikerű Megtorlás című misztikus thrillerben, a 2009-es Nindzsa című filmben, valamint a 2011-es Mocskos szívek című drámában.

Jeanette Awnak ez az első fontos filmje, amivel betörhet a nagy sztárok közé. Seiko Matsuda az egyik legnépszerűbb filmben játszott el egy fontos szerepet, azaz az 1998-as amerikai produkcióban, az Armageddon című katasztrófafilmben, az 1999-es Szépségtépő verseny című romantikus drámában, valamint a 2000-es Végzetes kard című akciófilmben. Ez a történet lebilincselő, és szívünknek kedves egyben. A japán Takasaki városában játszódik, és Masato életét tárja fel a mozinézők előtt.


A fiatal és tehetséges ramen séf, elfordult mindentől és mindenkitől édesapja hirtelen bekövetkezett halála után, aki örökségül csupán egyetlen aktatáskát hagyott a fiúra. Ez a különleges táska, azonban tele van emléktárgyakkal, és egy piros színű jegyzetfüzettel, melyben apja a gondolatait vetette papírra, néhány fénykép kíséretében. Ezeket hagyta hátra csupán a fiára, az évekkel ezelőtt elhunyt szingapúri édesapa. Masato egy hirtelen ötlettől vezérelve, elutazik Szingapúrba, és a füzetet is magával viszi, remélve, hogy ezzel együtt fényt deríthet a saját, valamint szülei életére, és annak minden homályos, titokzatos részletére.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 2
Kritika értékelés 1
Kritika elolvasva 1 583