Ready Player One

Ready Player One / Ready Player One
2018. március 29.
Bzsu861
Ready Player One

A bestsellerből készült Ready Player One című misztikus sci-fi rendezője nem kisebb név, mint Stephen Spielberg. Mint tudjuk, amiben ő nem lát fantáziát, annak neki se lát, így minden esetben kasszasikert alkot. A látványvilág több mint lenyűgöző, és a különleges technológia sem hagy maga után semmi kívánni valót.

A történet arra a kérdésre próbálja megtalálni a választ - mindezt hűen ábrázolva -, hogy milyen lesz a bolygónk 16 év múlva, valamint hogy miféle csodákat tartogat számunkra a virtuális világ. A filmből az is kiderül, hogy az effajta valóságban lényegében semmi pozitív nincsen, azonban mégsem kell törődnünk vele.

A világunk 2044-ben teljesen virtuális, illetve az OASIS nevű játék szippantotta be az embereket. Itt a legelvakultabbak önmaguk avatárjaivá válhatnak, és úgy játszhatnak, hogy önmagukat alakítják egy párhuzamos, különös világban. Amikor a cég tulajdonosa, és egyben alapítója James Halliday váratlanul meghal, akkor felszínre kerül néhány sötét titok a játékkal kapcsolatban, melyek között mind negatívak, mind pedig pozitívak is fellelhetőek.


A végrendeletéből ugyanis kiderül, hogy a rendszerben vannak rejtélyes "kódok" és azon szerencsések, akik ezeket felfedezik, mesés gazdagságra, pénzre, csillogásra számíthatnak. A 18 éves Wade egész eddigi életét a játék bűvöletében élte. Úgy dönt, hogy nekivág ennek a nem mindennapi kalandnak, mit sem törődve azzal, hogy létezése a tét. Azt azonban még ő sem tudja, hogy nemcsak a játékbeli avatárja, hanem valós személyisége is veszélyben van.


Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 10
Kritika értékelés 5.5
Kritika elolvasva 1 446