Romasanta: farkasvadászat

Romasanta: the wrewolfhunt / farkasvadászat
Spawn
farkasvadászat

Nos sok vérfarkasos, gonosztevős film akad - ezek közül talán a Görög Zita szereplésével - közreműködésével készült underworld a legélvezhetőbb, már ha akcióról van szó, ám akadnak mesterművek szép számmal, ott van például Ginger Snaps c remek trilógia. A Romasanta, ámbár kegyetlen, vérengzős helyet inkább naturalisztikus, és reális, mégis gyenge, visszataszító és gyakorta kellemetlen alkotás, szemben áll a pozitív értelemben jelenlévő árammal, az az kapunk valamit, ami vagy tetszeni fog vagy nem.
A film képi világa, helyszínei és színészi alakításai nagyjából rendben vannak, ám az egység, az egész a kompozíció talán elhibázott, nem elég felkavaró és nem is egészen hat mélyre, ha szabad így mondanom, felszínes és művészkedő láttunk már ilyet jóval szerényebb költségvetésből.
Farkas járja a környék erdeit, megkínozza az állatokat, megcsonkított hullákat hagy maga után és produkálja mind azt, amit az ember sötét oldala képes, vérszomja nem ismer határokat. A film elméletileg valós történeten alapul Spanyolország első dokumentált sorozatgyilkosa Manuel Blanco Romasanta a vérfarkas cím várományosa és örököse, ám vajon tetten és utolérik e a farkasvadászok? Ez a film története, cselekménye sztorija melyet ugyan, akárcsak az áldozatokat lehetne boncolgatni, de nem érdemes. Amolyan igazi egyszer nézős, semmi komoly, de azért durva, az az lefest egy idegállapotot. Krimis, Fantasys, folklóros felnőttmese egy holdkórosról aki nem bír visszaaludni. Megtekintése nem javallott, de nem is elvetendő, mint egy jó krimi vagy horror, felidézi a holt test látványát. Talán a műfaj igazin rajongóinak.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Kritika elolvasva 1 853