Rossz tanár

Bad Teacher / Rossz tanár
2011. augusztus 18.
Bzsu861
Rossz tanár

Tanítani nem könnyű, hiszen a generációk ahogy változnak, és a világ egyre jobban kiszélesedik az internetnek hála, a gyerekek is egyre rosszabbak lesznek. Ebben a filmben, azonban nem a nehezen kezelhető diákok, hanem egy rossz tanár áll a középpontban, akit a gyönyörű és tehetséges Cameron Diaz alakít. A Rossz tanár című 92 perces, amerikai komédiát Jimmy Miller rendezte, forgatókönyvét Gene Stupnitsky, valamint Lee Eisenberg írták, a filmhez kiválóan illő zenéjét pedig Michael Andrews szerezte.

A film főszereplője Elizabeth, aki hozzáment egy gazdag férfihoz, akibe soha nem volt szerelmes, csupán a pénze miatt kötött vele házasságot. Tanárként dolgozik, de nem érdekli a munkája, ugyanis egy rettentően lusta, és folyton lógó nőszemély, akinek szíve vágya felhagyni a pályával, ám egy nap minden megváltozik, ugyanis férje annak édesanyja tanácsára kiadja a költekező Elizabeth útját, és innentől már a fő megélhetését a tanári fizetése biztosítja. Kezdetben még az óráit lazán veszi, és nem kommunikál a diákjaival, egyszerűbbnek tűnik számára, ha bedob egy dvd-t, és azt nézeti meg velük.


Egy napon új tanár érkezik az unalmas falak közé, akit Elizabeth megkedvel, és később az is kiderül, hogy a férfi felettébb gazdag. A jóképű férfi rögtön Elizabeth vágyálma lesz, de legfőképpen annak mesés reá váró öröksége miatt. Azonban Scott egy másik nőhöz jobban vonzódik, aki bár felettébb átlagos külsejű, és rosszmájú, valahogy mégis jobban felkelti a férfi érdeklődését. Ekkor az eddig csak lógós, rossz tanárként számon tartott Elizabeth felveszi a kesztyűt, és harcba száll kolléganőjével, Amy-vel, Scott kegyeiért, na és persze ami még fontosabb számára, a pénzéért.

Annak érdekében, hogy meghódítsa Scottot, még a minden évben megrendezett iskolaversenyen is bizonyítani akarja, hogy ő egy hozzáértő pedagógus, aki bármire képes imádott diákjaiért, na és persze az iskoláért. Közben persze Elizabeth életébe is eljön a nagy szerelem, ugyanis az iskola szegény tornatanárával egyre szorosabbra fűződik kezdeti barátsága, azonban a nő harcol érzéseivel, hisz minden vágya a mesés gazdagság, és ezt senki kedvééért nem hajlandó eldobni. Vajon a pénz vagy a szív győzedelmeskedik e filmben?

Elizabeth-nek sikerül jó pedagógusnak lennie, és megtalálni az utat, mely a diákjai, a kollégái, a szülők és felettesei szívéhez vezet? Aki még nem látta a Rossz tanár című komédiát, az feltétlenül tekintse meg azt, hiszen érdekes immár külső szemmel nézni egy olyan pedagógusra, akire diákként mindig is vágytunk, hiszen a lazaság, akkor még bennünk is megvolt, amit felnőtt korunkra úgymond kinőttünk. Mindenki, aki szeretne kicsit nosztalgiázni diákévein, az nézze meg e filmet és kacagjon jókat Elizabeth kalandjain.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Kritika elolvasva 1 607