Sicario - A bérgyilkos

Sicario / Sicario - A bérgyilkos
2015. január 22.
Tengeritehen
Sicario - A bérgyilkos

Denis Villeneuve nevét célszerű megjegyezni. Amiket az elmúlt években letett az asztalra az bámulatos. Rendezett már nekünk igazi drámát (Felperzselt föld), hátborzongató thrillert (Fogságban) és olyan beazonosíthatatlan művet (Ellenség), amit David Lynch-től vártunk. Jelen filmje is egy új műfajt feszeget, ami az akció-thriller zsánerbe illik bele a legjobban.

Kate Macer (Emily Blunt) az FBI túszszabadító egységének tagja. Egy rosszul elsült akció után a titokzatos Matt Graver (Josh Brolin) vezetésével részt vehet Mexikó egyik legnagyobb drogbárójának elfogásában. Igent is mond a munkára és kapcsolatba kerül az igen csak szűkszavú Alejandro-val (Benicio Del Toro). Többet nem is szeretnék elárulni a sztoriból, mert tartogat azért meglepetéseket. Az látható, hogy a történet alapján csinálhattak volna egy tökös amerikai "én megmondom a tutit" filmet. De szerencsére nem így történt.

A szikár képek és a fenyegető zene tökéletesen passzolnak. A moziban úgy éreztem, hogy én is részese vagyok annak a káosznak és tébolynak, amit látok. A drogháborúban nincsenek szabályok egyik oldalon sem. A cél mindig szentesíti az eszközt. Vagy nem? Ez az üzenete a filmnek is. Meddig lehet elmenni egy olyan ügyben, ahol ártatlanok hullanak el és emberi életek vesznek oda a kartell háborúkban.

Blunt, A holnap határa óta a vagány és kemény csaj megtestesítője, de azért itt egy kicsit árnyaltabb képet mutat az ő karaktere. Olyan volt, mint egy kislány, aki most került be a fiúk játszóterére.
Brolin a tipikus amerikai laza és vagány csávó, csak úgy, mint amilyen az Everest-ben is volt.
Del Toro pedig az abszolút ász. Nem véletlen, hogy mexikói játssza az ő szerepét. Tekintetével és gesztusaival eladja nekünk Alejandro karakterét és átérezzük, hogy miért is csinálja ezt az egészet.

Akciójelenet kevés van a filmben, de a jelenetekben megbúvó feszültség mindenért kárpótol. Az év egyik legjobbja lett és mindenkinek ajánlom megtekintésre.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 8.1
Kritika értékelés 5
Kritika elolvasva 35 775