Sink or Swim

Le grand bain / Sink or Swim
2018. december 20.
Bzsu861
Sink or Swim

A Sink or Swim című francia vígjáték hasonló jellegű, mint a Férfiak fecskében című alkotás. A fim rendezője, Gilles Lellouche, aki bár hasonló történetet alkotott, mint a Férfiak fecskében, mégis másképp formálta a karaktereket, valamint a történet szálait is különleges módon fűzte. A forgatókönyvet, Alain Attal, Patrick Quinet, valamint Hugo Sélignac írták közösen. A profi, összehangolt munka eredménye, egy hamisítatlan, és minden pillanatában kacagtató, bár néhol drámai jellegű alkotás a 40 éves Bertandról, aki keresi az unalmas életéből való kiutat.

Közel két éve súlyos depresszióval küzd, és egyformán telnek a mindennapjai, annak ellenére, hogy felesége mindenben mellette áll, nem leli a kiutat a letargikus hangulatából. Hiába szedi be az orvosa által felírt tablettákat, úgy tűnik, hogy azok csak a felszíni tüneteket enyhítik, azonban az okokat nem tudják megszüntetni. A felesége, aki imádja férjét egyre aggodalmasabban figyeli annak viselkedését, és szürke hétköznapjainak monotonitása is megtörhetetlennek tűnik.


Egy sorsfordító napon, Bertrandnak különös ötlete támad, hogy mivel is fűszerezhetné meg életét, és enyhíthetné szorongásos tüneteit. Úgy dönt, hogy sporttal fogja leküzdeni mély depresszióját, így egy férfiakból álló szinkronúszó csapat tagja lesz, akik szintén segítenek a szomorkás hangulatú férfin. A főbb szerepekben, Guillaume Canet, Leïla Bekhti, Mathieu Amalric, valamint Virginie Efira láthatóak.

Az alkotás forgalmazója az ADS Service Kft, és idén december végétől megtekinthető lesz a magyar mozikban is. A film játékideje 90 percnyi kaland, izgalom, megfűszerezve némi emberekbe vetett hittel, akik ha kell segítenek bármiből kilábalni, ha a megfelelő helyen keressük őket, jelen esetben egy medencében.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Kritika elolvasva 1 326