Sleepers - Pokoli lecke

Sleepers / Sleepers - Pokoli lecke
1997. április 03.
Bzsu861
Sleepers - Pokoli lecke

A Sleepers egy nagyon tanulságos film, mindazok számára, akik éretelen kamaszként, tudat alatt minden igyekezetükkel azon vannak, hogy végzetükbe rohanjanak. Vajon ti is elgondolkodtatok már azon, hogy egy fiatalkori ballépés, ahol kevés egy szimpla bocsánatkérés, milyen hatással lehet későbbi jövőtökre? Hogyan befolyásolja azt, hogy lelkileg stabil, vagy ingatag személyiségek lesznek belőletek felnőttként? Bármennyire is úgy gondolod, hogy te vagy a helyi vagány, soha nem szabad, hogy ez rossz irányba tereljen, és téves döntéséket hozz! Semmiképpen sem célravezető, ha nincs önkontrollod, és mész a saját fejed után, és azt teszed, amit a többiek, birka módjára.

Főként ha van egy segítő kéz, és te minden erőddel azon vagy, hogy azt ellökd magadtól, pedig szeretnél már felnőtt lenni, úgy igazán, de el kell hogy fogadd, hogy még gyerek vagy, és a szabályok betartása rád is vonatkozik, bárhogyan is hadakozol ellene. Akármilyen is a helyzeted, mindig nézz előre és kövesd az álmaid, és ne tégy olyat, amit később egy életre megbánsz, és ami jóvátehetetlen. Ez történik négy fiatal főszereplőnkkel is, akik felnőtt korukra csintalan gyerekből, lelki beteg felnőttek lesznek Történetük a következőképpen indul: A négy helyi vagány New York-i fiú, egy ostoba csínynek induló tette miatt, egy ember meghal, és bár ők nem így akarják, mégis ez lesz a vége. Innentől elindul a lavina az életükben, és pillanatok alatt a bíróságon találják magukat, és nincs senki, még helyi pap barátjuk sem, aki megmenthetné őket a javítóintézettől, ahol iszonyatos szenvedések közepette kell élniük.


A fiúk amikor ebbe a szigorú intézménybe kerülnek, mindennap szó szerint a poklok poklát élik át. A szadista őrök, fő gonosz parancsnokuk vezetésével, megalázzák, megkínozzák, sőt meg is becstelenítik őket. Aztán hosszú évek telnek el, és az egykori kis srácok érett, komoly, ugyanakkor a gyermekkori sérelmek miatt ingatag férfiként még mindig nem tudnak szabadulni a múltban történtektől. Felnőttként is bennük él, az őket ért lelki terror miatt a bűnöző hajlam. A két gyermekkori barát ismét a bíróságon találkozik egymással, és azzal vádolják őt, hogy szándékosan kioltották egy ember életét, aki nem más volt, mint fő ellenségük, a legkegyetlenebb őr, akit egy étteremben felismertek és bosszút álltak rajta.

A másik két barát, akiknek a sorsa előnyösebben alakult, ugyanis az egyikből újságíró, a másikból pedig ügyész lett, egy komoly problémával néz farkasszemet. Minden igyekezetükkel azon vannak, hogy hogyan tudnák úgy csűrni-csavarni a történteket, hogy túljárjanak az igazsággépezet eszén, és két barátjuk megmeneküljön a szörnyű börtöntől, mely még a javítóintézetnél is rosszabb. Ezzel talán begyógyulnak a múlt lelki sebei, és ők is feldolgozhatják a történeteket.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Kritika elolvasva 1 179