Stílusos hentelés

John Wick: Chapter 2 / John Wick: 2. felvonás
2017. február 23.
rgrg
John Wick: 2. felvonás

Nem ismerem a film hátterét, azaz nem tudom, hogy ez a film egy videójátékra épül e, de hogy ebből én hétszentség, hogy csinálnék egy videójátékot, az is biztos. A henteléses részeknél végig úgy éreztem, hogy a kezem alatt ott van a klaviatúra, és bármikor újra tudnám indítani a játékot, amikor meghalok.
Kb ez volt az első benyomásom a filmről, amit egy haverom ajánlott mosolyogva, hogy nézzem meg, mert jót lehet rajta szórakozni. Tény és való igaza volt. Jót szórakoztam a filmen. És még stílusosnak is mondanám, nem egy eszetlen hentelésnek, még ha az is jön le elsőnek.

Sokáig nem akartam megnézni, mondván Keanu Reeves is belép Liam Neeson mögé és gyártani fogja a tökös, intelligens akcióhős zsánerű filmeket, így az ötödik x után. Mondjuk neki ott volt a Holtpont, és a Féktelenül (a Mátrixokat nem sorolom ide), úgyhogy nem volt ismeretlen a terep. De azok a kilencvenes években készültek, amikor még más volt az akciófilm jelentése mint most. A Holtpontban egy érzelgősebb karaktert alakított, a Féktelenül Jack Traven-je már jobban közeledik John Wick-hez, de Wick az aki igazán tökös legény.


Hogy Keanu Reevesnek ez jól állna, azt nem mondanám. Engem nem győzött meg. Remélem nem is fogja folytatni ezt a szériát. Sajnos Liam Neeson folytatta. Neki még az Elrabolva-t elhittem. Teljes mértékig. Utána már nem tartottam hitelesnek.
Kicsit sután állt a pisztoly a kezében, de amikor közelharcra került sor azt jól oldotta meg. Nyilván a Mátrixban Morpheus jól megtanította. :)
Az érzelgős vonalat is szerintem jól hozta, már amennyi volt a filmben. Mert valljuk be Keanu Reeves nem egy széles skálán mozgó színész. Ezeket a faarcos karaktereket jól hozza, de szerintem semmi több.

A zene nagyon jó volt. Illett a film atmoszférájához. Az operatőr is jól dolgozott mind a két részben, tekintve hogy nem egy ember fotografálta a két filmet. A különböző helyszínek más színkompozíciókat kaptak az nekem tetszett.
A történet egyszerű mint a faék, de ne is várjunk többet, mert nincs szükség ennél csavarosabb sztorira. Az is meglátszik, hogy a rendező kaszkadőrként jött, de szerintem jól megoldotta a feladatát.
Úgyhogy biztosan meg fogom nézni a harmadik részt is. :)

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 8
Kritika értékelés 8.5
Kritika elolvasva 342