Suicide Squad - az öngyilkos osztag

Suicide Squad / Suicide Squad - Öngyilkos osztag
2016. augusztus 04.
Spawn
Suicide Squad - Öngyilkos osztag

Az öngyilkos osztag. DC-karakteres, komisz, melyben remekül keveredik ez az, a főszereplők igyekeznek kimeríteni az extravagánst mint fogalmat, minden létező szempontból és kameraállásból. Akcióban és géppuska ropogtatós taktikai harcban sincs hiány, a hősnő pedig előszeretettel libben egy-egy távcsöves puska célkeresztjébe, hogy megmutassa kedvenc artista mozdulatait, például egy harci helikopterről lelógva, úgy 50 emeletnyi magasságban. Néha úgy érezheti magát a néző, hogy ezeknél a DC-seknél keveredik ez az, főleg a díszletek, de sebaj, nem unjuk őket, és pár snitt beállítás, jelenet ismerős is lehet - ezekért kárpótol minket a remek rendezés és alakítás.

Szóval van itt minden, The Joker sátáni szerelmes mosolya, hadsereg, szuper-gonosz és szuperhősökké lett antihősök. A film az akcióról és a változásokról szól, kompromisszumokról, emberi és természetfölötti érzésekről, olyan Assylum-hangulattal felpörgetve. A karakterek, a színészi játék és az akció a helyükön vannak és üdítő változatosságot hoz számunkra, hogy sok-sok meglepő, már-már bizarr szituációt tálalnak elénk.


Az események hátterében az A.R.G.U.S. áll egy szupertitkos nemzetbiztonsági-terrorelhárítási szervezet, mely az antihero-k leggonoszabbjait fogdossa össze, hogy együtt szálljanak szembe az ébredő sötétséggel, a legyőzhetetlennek tűnő gonosszal.

Persze ott van a híres Lucifer/Memphisz-idézet, ami jelen esetben Gothe, "Örökké rosszra tör, s örökké jót művel' de a kétség is: Vajon megmentik a világ sorsát? Újra? A film befejezése frappáns, mint a harci jelenetek, mindenki a maga módján.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 9
Kritika értékelés 4
Kritika elolvasva 2 959