Szemekbe zárt titkok

El secreto de sus ojos / Szemekbe zárt titkok
2015. december 03.
Szemekbe zárt titkok

Mi, filmszeretők -vagy filmzabálók ha úgy tetszik- nagyon ritkán találkozunk olyan alkotással, amin szinte lehetetlen fogást találni. Ezek olyan pillanatok, amiket meg kell becsülni, hisz csupán pár évente találkozhatunk ilyen filmekkel. Juan José Campanella azonban megkomponálta a 21. század eddigi talán legtökéletesebb moziját. Igen, nagy szavak ezek, s ezen jelzőkkel sem szabad felelőtlenül dobálózni, de egyszerűen lehetetlen belekötni -bármilyen téren.

A színészi játék egyszerűen lehengerlő. Ricardo Darín férfias sármja és a vásznon átütő, mélyről eredő nyugalma, megfontoltsága és élettapasztalata egyszerűen hihetetlen életszerűvé teszi az egyébként is remek felállást. Ugyanis a többi szereplő is parádés, a karakterek egytől egyig hitelesek és kihagyhatatlanok.

Egy ember élete; egy vallomás. Egy bűntény, ami nem hagyja nyugodni Benjamín-t (Darin). Egy szerelem története, mely talán teljesen más utat vett volna, ha nincs a rejtély. A megoldatlan eset, amely évtizedeken át lekoptathatatlan árnyékként követi főhősünket és aminek a megoldása talán lehetetlen. Talán ép ésszel felfoghatatlan. Emberfeletti kitartás és lemondás. Egy ember élete, amely tán hétköznapinak tűnhet, de nem Campanella tálalásában.


Egy film, amit mindenkinek látnia kell. 2010 legjobb Idegen nyelvű filmjét nyugodt szívvel ajánlom, akár egy nehéz nap lezárásaként, akár egy unalmas esős délutánra, egyedül, vagy sokad magunkkal. Nincs is szükség az én ajánlásomra, hisz a mozi eladja magát: ami ennyire jó, annak nem kell beharangozó.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 7
Kritika értékelés 6.1
Kritika elolvasva 126 695