Szemfényvesztők 2

Now You See Me 2 / Szemfényvesztők 2
2016. június 09.
inc
Szemfényvesztők 2

Nekünk, embereknek van egy érdekes tulajdonságunk: szeretjük a titkokat, a rejtélyeket és a megmagyarázhatatlan jelenségeket. Mi ebben az érdekes? Az, hogy akkor is imádjuk a dolgot, ha bűvésztrükkről van szó egy filmben, ahol tudjuk jól, hogy ha a rendező bácsi azt akarja, akár egy tál avas mogyoróból is Tom Cruiset lehet varázsolni zellerrel a lába helyén. És itt jön a lényeg: ha jól néz ki az a mogyi, menő a CGI és Tom Cruise sem ripacskodja el, egy szórakoztató filmet kapunk. A Szemfényvesztők ehhez még egy jó történetet és tehetséges színészeket is társított, így a végeredmény meglepően jó lett. De most tényleg! Büvésztrükkökből filmet csinálni? Azt hittem ez is a Halálos iramban szint lesz, ami alatt már csak akkor találunk valamit, "ha a vakondok is érdeklődik" (Hofi)

Na de itt a második rész, ami szintén szórakoztatóra sikerült, habár a készítők - Jon M. Chu (rendező), Pete Chiarelli és Ed Solomon (forgatókönyvírók) - annyira próbálták kimaxolni a wow élményt, hogy rendszeresen visszajátszották a sztorit és elmagyarázták, hogy ott egy lyuk volt, amott meg egy stroboszkóp, ehin meg itten van egy ventillátor. Azt hiszem, ezek többségére nem volt szükség, de megértem, adjuk meg az esélyt a Halálos iramban heptalógia - Tényleg, annak a szerencsétlenségnek 7 része volt? - rajongóinak is.


Tudom, a no spoiler today korában élünk, de semmit nem vesztünk a film élvezeti értékéből ha megtudjuk, hogy a történet két fő szálon fut: a lovasok szereték megérteni mi, vagy ki az a Szem, illetve van egy új meló, amit el kell végezniük. Ez a meló akár egy Mission Impossible küldetés is lehetne. Van egy hiper szuper hardver amivel bárki összes adatát el lehet érni, és ezt kell ellopni, különben mind itt halunk! A megbízó pedig Harry Potter (Daniel Radcliffe), aki 5 éves - meggyőzlek, hogy már nem vagyok egy varázsló kisgyerek - munkáját szakította meg azzal, hogy egy varázslós, bűvészkedős filmben szerepel, de azért egy szakállnövesztést sikeresen abszorvált, így legyen a neve ezentúl Hairry Potter.

Woody Harrelson ismét csak gyengébb szerepeket kapott, pedig a 2014-es sorozatával - A törvény nevében - már bizonyított. Mark Ruffalo, Jesse Eisenberg és Morgan Freeman azért magasabb színvonalra tudták emelni a filmet, valamint a CGI szakemberek is kitettek magukért, - az a sok semmittevés miközben a szoftver rendereli a képkockákat... na jó, csak vicceltem CGI srácok - így a moziból távozva csak annyit mondhatunk: jó kis film volt ez!

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 6.9
Kritika értékelés 6.8
Kritika elolvasva 139 208