Szexvideó

Sex Tape / Szexvideó
2014. július 31.
Steve
Szexvideó

Egy újabb Cameron Diaz film. Egy újabb sikertelen próbálkozás. Egy újabb gyenge vígjáték. Véleményem szerint Cameron Diaz az utóbbi időben nagyon gyengén teljesített, akármilyen filmről is legyen szó. Olyannyira, hogy ha már meghallom, hogy egy vígjátékban ő szerepel, valahogy próbálom elkerülni a filmet. Ez is egy olyan film, amit akkor néz meg az ember, ha nagyon unatkozik, és valami olyat szeretne megnézni, amit még nem látott.
Lássuk csak, miről is van szó: egy fiatal szerelmespár a kapcsolat elején nem bírnak betelni egymással, egyfolytában szerelmeskednek különféle pózokban, azonban az idő múlásával és a gyerekek születésével sem idejük, sem erejük, sem kreativitásuk nem engedi, hogy hozzák a régi formájukat. Mit tegyenek? Egy görbe estén úgy döntenek, hogy leisszák magukat és felveszik videóra, ahogy kipróbálják a Kámaszútra pozícióit. Másnap azonban véletlenül felkerül az internetre, pontosabban minden olyan iPad-ra, amit Jay (Jason Segel) valaha is elajándékozott.
A film ezután már arról szól, hogy mindenkitől próbálják visszaszerezni az iPad-et, és az így kialakult „kalandok” szemtanúi lehetünk kb. másfél órán át. Mivel vígjáték, be kellett erőltetni néhány poént is, ami szerintem eléggé gyengén sikerült, de nem leszek rossz és bevallom, hogy egy, max két alkalommal elnevettem magam a másfél-két óra alatt.

Ha a Bad Teacher-rel (2011), Cameron Diaz egy régebbi filmjével kellene összehasonlítanom, akkor azt mondanám, hogy 10/10. Igen, ahhoz képest még a Szexvideó is egy eszméletlenül jó film. Na de az iróniát félretéve, nem a legrosszabb film, amit valaha láttam, de jónak sem mondanám.
Az a baj vele, hogy néhány poén annyira mű és erőltetett, hogy ez látszik a színészi alakításon is. Mintha maguk a színészek is tudnák, hogy amit épp csinálnak vagy mondanak, az ... nem jó. Nem vicces. Nem illik a filmbe.
Na és a vége... töröljék le a videót, vagy ne? Ők maguk sem tudják eldönteni, képesek lennének az egész hajcihőt amit átéltek a filmben veszni hagyni, hogy aztán mégse tegyék tönkre az adathordozót. Tényleg nagyon nehéz döntés.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 3.3
Kritika értékelés 5.7
Kritika elolvasva 43 413