Színpadon az életem

Marvin ou la belle éducation / Színpadon az életem
2018. május 03.
Bzsu861
Színpadon az életem

Anne Fontaine francia rendező drámája, a Színpadon az életem egy különös színpadi babérokra törő fiatal fiú történetét mutatja be. A főszerepet Finnegan Oldfield formálja meg rendkívül hitelesen. A forgatókönyvet Anne Fontaine és Pierre Trividic írták. A történetben Martin Clement a címszereplő, aki egyfajta jellemfejlődésen megy keresztül. A filmben a rendező, Anna Fontanie kiválóan ábrázolja egy fiatal fiú útkeresését, és kitörési szándékát, abból a poros kis faluból ahol nevelkedik.

A főszereplő eredeti anyakönyvezett neve Martin Bijou volt, de később ezt Martin Clementre változtatta. Nagyon hamar egy életre szóló döntésre szánja el magát, mégpedig, hogy hátat fordít egész addigi zűrös életének, és elhagyja az otthonát. Menekülnie kell a családjától, ugyanis zsarnok édesapja rettegésben tartja őt, érzéketlen édesanyja mit sem törődik fia sorsával, erőszakos testvérei pedig nem úgy bánnak vele, mint ahogy azzal szokás, akivel rokoni szálak kötnek bennünket össze.


Vajon képes lesz a fiú arra, hogy minden erejét összeszedve, felbátorodva maga mögött hagyja az intoleranciát, és azokat a sértéseket és gúnyos megjegyzéseket, melyeket nap mint el kell viselnie mássága miatt? Egy kitaszított fiú története ez, aki azonban mindezek ellenére mindenhol szerez barátokat, valamint szövetségeseket, akik támogatják álmai elérésében. Az iskolában, ahol tanul, ott nem kell szembesülnie a társadalmi kirekesztettséggel, ugyanis annak igazgatónője, Madeline Clement, akitől felvett nevét kölcsönözte, megmutatja a fiatal fiú számára a művészet, azon belül a színház varázslatos, bohókás világát, mely szép lassan Martin mindennapjait és egyben életét is jelenti.

A történetben még feltűnik egy fiatal modell is, Abel Pinto, aki pedig arra biztatja a tehetséges Martint, hogy vigye színpadra élete eddigi történetét. A filmnek az a legjobb része, amikor a családja a színpadon keresztül szembesül mindazzal a rosszal, amit tettek Martin ellen. Ez a fiú egyetlen esélye arra, hogy beteljesítse álmait, és ezáltal elérje azt a fajta átváltozást, amire titkon mindig vágyott.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 10
Kritika értékelés 1.5
Kritika elolvasva 2 252