Sztárom a párom

Notting Hill / Sztárom a párom
1999. október 07.
Bzsu861
Sztárom a párom

A 90-es éveket lezáró, megható, romantikus amerikai-angol romantikus komédia a Sztárom a párom, eredeti címén: Notting Hill egyik legmeghatározóbb filmélményem volt, mely szemlélteti egy könyvkereskedő és egy filmcsillag szerelmének igaz, mély és minden akadályt legyőző szerelmét. Az igaz szerelem nem válogat, a gazdag és szegény is lehet egy pár, ahogy azt Hollywood képzeli. Annak ellenére, hogy a valós életben inkább a pénz a pénzzel házasodik, azért jólesik a lelkünknek egy kis tündérmese arról, hogy hogyan lesz egy ünnepelt mozisztár és egy közember egymás párja. A kezdeti nehézségeket leküzdve a híres filmsztár, Anna Scott, és a kissé nehezen megnyíló és ismerkedő, néhány jelenetben szerencsétlenkedő, ugyanakkor értelmes és érzelmekkel teli férfi, William Thacker végül valóban egymáséi lehetnek?

Milyen akadályokat gördít az élet elébük? Ami Hollywood-ban megeshet, mely tudjuk, hogy a csöpögős filmek fellegvára, az vajon megtörténhet a valóságban is, illetve elhihetjük egy percre is, hogy mondjuk DiCaprio egy egyszerű nőt választ párjának, és végig vonul vele a vörös szőnyegen? Vajon miként tudja tolerálni egy szürke közember a reflektorfény árnyoldalait sztár kedvese mellett? William aki élete során számtalan kudarccal küzdött meg, szinte el sem hiszi, hogy ilyen szerencsés, hogy egy gyönyörű színésznővel alakíthat ki akár még egy tartós kapcsolatot is. Sok vicces, komikus jelenet van a filmben, melyek egyszerre megdöbbentőek és kacagtatóak. Willamnek túl kell lépnie a szenzációhajhász riporterek ridegségén, és el kell fogadnia azt, hogy innentől kezdve élete megváltozik, és mintegy száznyolcvan fokos fordulatot vesz, Anna Scott ölelő, óvó karjaiban.


Azonban a film nemcsak a romantikus jelenetekről szól, hanem azokról a nehéz szituációkról, melyet a könyvkereskedőnek valamely módon kezelnie kell, hiszen Anna nem egy egyszerű lány a szomszédból. Sem fényes karrierjét, sem pedig külsejét tekintve. A Notting Hill egy rendkívüli mozifilm, melynek zenei aláfestése is kitűnően sikerült, hiszen nem más énekli a betétdalát, mint a 90-es évek nagy sztárja, Ronan Keating. Mi kell még egy jó filmhez? Én úgy vélem, hogy Julia Roberts és Hugh Grant fergeteges alakítása, valamint a kiváló rendezés, és a jól megírt forgatókönyv volt ennek az alkotásnak a mozgatórugója.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 9.5
Kritika értékelés 8.4
Kritika elolvasva 2 370