Tartsd vissza a levegőt!

Dans la brume / Egy lélegzetnyire
2018. május 10.
Bzsu861
Egy lélegzetnyire

Daniel Roby filmje, az Egy lélegzetnyire, kiváló francia sci-fi jellegű katasztrófafilm, melyben a férfi főszerepet Romain Duris játssza, aki olyan filmek sztárja, mint a Szívrablók, illetve a Tajtékos napok. A női főszerepben Olga Kurylenkót láthatjátok, aki többek között szerepelt már a Feledés, valamint a Quantum csendje című filmekben.

A történet színhelye a mesés és csodaszép nagyváros, Párizs, melyről eszünkbe juthatna, hogy a szerelem fellegvára, azonban most egészen más áll a középpontban. A francia fővárost egy hatalmas földrengés rázza meg, melyet követően a föld alól rendkívül mérgező gázok kerülnek a légkörbe. Akik túlélik a katasztrófát, azok az egykor szép és tágas épületek legfelső szintjein lelnek menedékre, és próbálják átvészelni ezt a rettentően nehéz időszakot, ami családokat szakított szét, és vette el egyesektől szeretteiket.

Az egykor szép, de jelenleg romos épületek tetején rekedt emberek, teljesen el vannak zárva a külvilágtól. Nincsen sem áramuk, sem vizük, sem pedig élelmiszerük, ami a túléléshez nélkülözhetetlen lenne. A középpontban egy házaspár áll, akik próbálnak valamit tenni, hogy életben maradjanak a romok között, a mérgező gázok által fertőzött légkörben. Emellett fő céljuk, hogy megmentsék leánygyermeküket, aki sajnálatos módon pár szinttel lejjebb ragadt. Azonban a fiatal lány születésétől kezdve egy olyan betegségben szenved, hogy egyfajta burokban él.


Ahogy telik-múlik az idő, minden egyre nehezebb, és kérdéses, hogy lesz-e bárki, aki a nyomukra akad, és kimenti őket szorult helyzetükből. Kis idő múlva teljesen világos lesz számukra, ha életben akarnak maradni, akkor ki kell jutniuk a Párizst elborító hatalmas ködből. Vajon sikerül mindez, és túléli a család ezt a megrázó természeti katasztrófát? Ha megtekintitek ezt a filmet a mozikban, a kérdésre választ kaphattok.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 5
Kritika értékelés 8
Kritika elolvasva 3 146