Terminator Genisys

Terminator Genisys / Terminator Genisys
2015. július 02.
Steve
Terminator Genisys

Ha van olyan filmegyüttes, amelyből bőven elég lett volna három, és ennek a filmnek az esetében kettő is, akkor én a Terminátort bátran a top háromba emelem. Ugye, hogy milyen filmklasszisnak számít az első és a második rész? Ugye, hogy mennyire a memóriánkba égett, hogy milyen izgalmakat és örömöket garantált ez a két rész? Pontosan ez történt a Terminator Genisys esetében is, csak sajnos épp ellenkezőleg. A Terminátor-filmek sorozatának első két része után azt kellett volna mondani, hogy a nagyérdemű megkapta a filmtől a lehető legjobbat, hagyjuk abba a csúcson… De sajnos nem így volt, és bizony az ötödik rész megadta a kegyelemdöfést, melynek a végén Cézárhoz hasonlóan tesszük fel a filmnek és a visszaköszönő karakterének a kérdést: Et tu, Arnold? Sajnos semmi jót nem tudok kiemelni a filmből, a történet silány, a szereplők sablonosak és felszínesek, a színészi alakítás pedig nem is emelkedhetett mindezek fölé.
A történetben a régi szereplők köszönnek vissza, amely az elején reményt adott valami jóra, valamire, ami az első két részre emlékeztet, de hát tévedtem. Amikor John Connor (Jason Clarke), a fékezhetetlen robotokat vezénylő Skynet ellenállásának bátor vezetője, visszaküldi a múltba, azaz 1984-be, Kyle Reese-t (Jai Courtney), hogy megvédje édesanyját a Terminátor okozta veszélytől, az események váratlan fordulata töredezett idővonalat hoz létre, mely mindent felforgat és megváltoztat. A félénk és visszahúzódó pincérnő helyett egy más édesanya tárul elénk, ugyanis Sarah egy harcedzett katona, aki mindenre elszánt, és akinek egy Terminátor (Arnold Schwarzenegger) a testőre. Ez mindent megváltoztat Kyle számára, akinek már a bonyodalmak közepette csak egy igazi célja van: visszaállítani a jövő történéseit.

Bármennyire is szerettem a Terminátort, és bármennyire is ikonikus és felejthetetlen Arnold Schwarzenegger Terminátor szerepe, ez a film semmi újat nem nyújtott, sőt, még a régi emlékeket is beárnyékolta. Tehát semmiképp sem ajánlom igazi Terminátor-rajongóknak, akik azzal a reménnyel ülnek a gép elé, hogy végre van valami új, és még Arnold Schwarzenegger is benne van. Inkább messziről kerülje el mindenki ezt a filmet, és ehelyett inkább nézze meg bátran az első és a második részt. Ez a lehető legjobb, amit a filmmel kapcsolatban tenni lehet. És még mielőtt elkezdenénk megnézni, intsünk neki búcsút a lehető legmenőbb módon: Hasta la vista, baby!

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 6.7
Kritika értékelés 7.4
Kritika elolvasva 201 754