Testről lélekről

Testről lélekről / Testről lélekről
2017. március 02.
perry
Testről lélekről

Mindig elcsodálkozom honnan veszik emberek a bátorságot mások gyalázására, alázásra, vagy utasítanak másokat mit nézzenek mit ne, mit érdemes és mit nem szeretni mit kell utálni. Még arra sem veszik a fáradságot , hogy odalökjék: az én véleményem szerint... Arról nem is beszélve, hogy nem a fimről folyik a párbeszéd sokkal inkább ízlésről vagy mások ízlésének leszólásáról.

Véleményem szerint az élet nem midig fáklyásmenet és örömünnep. Szép is lenne ha mindenki az élet napos oldalán járna, az emberek boldogok lennének. Csupa arrubai naplemente koktél és tengerpart lenne, de sajna e mellett sok minden más is van. Mert ugye, lehet sorozatot nézni mert tényleg szívszorító és megoldódik a végére, vagy romantikus mozit nézi és ott dettó megoldódik minden. Világunknak vannak sötétebb szövetei is amiket nehéz és szomorú megélni: betegségek, szorongás, hiperérzékenység, végtelen magányososság, ami újkori társadalmunk tartós kísérője. Persze ha leülök a filmet nézni, nekem is előtör, mit és meddig vagyok képes elviselni, meddig vagyok képes befogadni ezeket az élethelyzeteket.


Sokan vannak magányos emberek idősek akik a naplemente generációjaként bezárult világukban élnek, meg nem értett kamaszok akik nem tudnak szülőkkel kommunikálni és zárkózottak lesznek és a film szereplői akik végig uralják a filmet mintegy kétszereplőssé téve azt. Ettől sokan a vontatottságot érezhetik. Tény, hogy a történés mellékszálai nincsenek hangsúlyozva, de ez talán azért van, mert sokkal inkább a két főhős kapcsolata határozza meg a történet ívét. A film lehet mondani távol tartja a nézőtől a szereplőket nem nyúl bele jellemükbe, nem tesz érzelmi engedményeket ábrázolásukba, már már kórházi fertőtlenítés érzet tör rám mikor nézem, tudva, hogy sérült embereket látok állandóan vágyam van arra, hogy ez majd megváltozik és akkor hipp-hopp nagyon happy birthday lesz minden.

Nehéz ezt a filmet türelemmel nézni. Azokat is értem akik pár perc múlva eldobták maguktól a Testről lélekről nézését. Hiszen ehhez önuralom és a film iránti "alázat" is szükségeltetik. Igaz, el is lehet utasítani mert idegen vagy taszítóan lassú a történet kibontása, sérültek a szegélyiségek. Számomra annyi bizonyos, hogy mielőtt valaki rám süti a "pökhendi kultúrsznob" jelzőt sokat jelentett az a szociológiai mélység ahogy Enyedi Ildikó filmre álmodta a történetet.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 7.7
Kritika értékelés 7.7
Kritika elolvasva 158