The Christmas Chronicles

The Christmas Chronicles / The Christmas Chronicles
2018. november 22.
Bzsu861
The Christmas Chronicles

A 90-es évek nagy sikerű filmje, a Télapu után-melynek több epizódja is készült- most ismét egy kitűnő filmmel rukkolnak elő a gyerekek számára, amely a szeretet ünnepéről, azaz a karácsonyról, és az USA-szerte olyan nagyon kedves karakterről, a Mikulásról szól. A The Christmas Chronicles rendezője, Clay Kaytis, aki egy vidám kis családi filmet alkotott a szent ünnepről, melyben jobb adni valamit a másiknak, mint kapni tőle bármilyen apró, de szép ajándékot.

A forgatókönyvet Matt Lieberman írta, a produceri teendőket pedig többen láttak el közösen, köztük Michael Barnathan, Chris Columbus, David Guggenheim, Adam Kolbrenner, valamint Mark Radcliffe, akik közül Columbus az egyik legismertebb név a filmes szakmában. A filmben a karácsonyt és annak csodálatos hangulatvilágát megidéző zenéjét, Christophe Beck szerezte, aki bebizonyította, hogy a zenei aláfestés milyen fontos egy ilyen jellegű filmnél. Nagy jelentőséggel bír a fülbemászó dallam, a csengettyű, a száncsengő, a rénszarvasok bőgése, a mikulás ho-ho-hó felkiáltása, és a történet alatt hallható theme song, azaz betétdal.


Ezen dolgok, mind-mind kiemelik eme ünnep fontosságát, és legfőbb mondandóját, amikor egy napra az emberek átszellemülnek, és elfeledik a haragot és gyűlöletet. A The Christmas Chronicles két testvér, Kate és Teddy Pierce története, akiknek az a terve, hogy karácsony este végre lencsevégre kapják az oly sokat emlegetett, és szeretett Télapót. Azonban az események nem várt fordulatot vesznek, és mint később kiderül, ez egy olyan váratlan utazásnak a kezdete, amit a legtöbb gyerek csak legmerészebb, és legszebb álmaiban remélhet.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Kritika elolvasva 1 301