The Little Stranger

The Little Stranger / The Little Stranger
2018. augusztus 30.
Bzsu861
The Little Stranger

Lenny Abrahamson új filmje, a The Little Stranger egy amerikai-brit-francia misztikus horror-dráma. Abrahamson korábban olyan filmeket alkotott már meg, mint a a 2004-es Adam és Paul című komédia, a 2012-es Mit tettél Richard című felnövésfikció, a 2014-es Frank című fantasy, valamint a 2015-ös Szoba című thriller. A főbb szerepekben Domhnall Gleeson, Will Poulter, Charlotte Rampling, valamint Ruth Wils láthatóak.

Domhnall Gleeson ezt megelőzően többek közt szerepet kapott a 2014-es Rendíthetetlen című sportdrámában, a 2012-es Anna Karenina című drámában, mely Lev Tolsztoj regényének sikeres filmadaptációja, a 2010-es Harry Potter és a halálereklyéi című fantasy-ban, valamint a nagy sikerű Csillagok háborúja című filmek két epizódjában a 2015-ös Csillagok háborúja: Az ébredő erőben, valamint a 2017-es Csillagok háborúja: Az utolsó jedik című legutóbb bemutatott epizódban.

Will Poulter olyan filmek sztárja, mint a 2010-es Narnia krónikái: A Hajnalvándor útja című fantasy, a 2013-as Családi üzelmek című krimi-vígjáték, valamint a 2018-as Az Útvesztő: Halálkúra címá sci-fi. Charlotte Rampling számos filmben szerepet kapott, köztük a 2003-as Uszoda című thriller, valamint a 2018-as Vörös veréb című dráma. Ruth Wils olyan filmekben tűnt fel, mint a 2007-es Nyomasztó múlt című dráma, a 2012-es Lev Tolsztoj regény filmadaptációja, az Anna Karenina, valamint a 2017-es Így csajozz egy földönkívülivel című sci-fi.


A The Little Stranger történte egészen a második világháborúig nyúlik vissza. A színhelye Nagy-Britanania, ahol egy sikeres orvos felkeres egy ódon, romos házat, ahol egykor édesanyja nővérként dolgozott. A helyiek ezt az épületet csak Hundereds Hallsként emlegetik. A jelenlegi tulajok felhalmozott adósságuk miatt nagy valószínűséggel el fogják veszíteni otthonukat. A történet itt vesz érdekes fordulatot, ugyanis a lakók azt állítják, hogy a falak között anyjuk meg nem született gyermekének a szelleme kísért, és keseríti meg mindennapjaikat.

A doktor szerelmes lesz az ingatlan tulajdonosainak elbűvölő szépségű lányába, és megszállott módon feleségül akarja őt kérni. Ezt követően azonban egyre különösebb, és rémisztőbb események veszik kezdetüket. A filmet a UIP Duna film forgalmazza, és megtekinthető a magyar mozikban idén augusztus végétől.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Kritika elolvasva 1 575