The Prom - A végzős bál

Te Prom / The Prom - A végzős bál
2020. december 11.
perry
The Prom - A végzős bál

A Prom esetében minden adva volt ahhoz , hogy egy ütős musical film szülessen. Itt van maga a téma ami a kisebbség vagy a másság komoly problémája arról nem is beszélve világsztárok tömkelege adja a szerepek javát.
Itt megállnék egy pillanatra mert szerintem sem a dramaturg sem a rendező nem igazán tudta eldönteni mit is kezdjen a történettel. A mondatok simán elszállnak a "képi levegőbe" a figurák -és itt a fagyi rendesen vissza nyal- olyan annyira üresek és annyira pille könnyűek, hogy a várt dráma csak nem akar jönni. Szép csendben elénekelnek egymás mellett a világsztárok.
Nicole Kidman a másod élvonalbeli ( jobb helyeken a kóristák közül kiemelkedni vágyó hölgy szerepében ) színházi színész csodálkozva meregeti szemét miképpen is kerültem ebbe a musicalba.

Meryl Streep akié minden csodálatom a jobb időket látott művésznő alakításán nem tudtam eldönteni , hogy alkalmazza az összes musical sztereotípiát vagy fáradtan esett be a produkcióba és igen csak teátrális gesztusokkal formálja meg a hiú sztárt.

James Corder alakításában volt szerencsém Macskákat látni vagy showait nézni, koránt sem a tehetségét vonom kétségbe sokkal inkább az alakitás milyenségét. A karakter drámát is rejt hiszen a színész a filmben az identitással a sikertelenséggel küzd ebből a filmben számomra kb. annyi jelenítődig meg Corder alakításában mint egy egyetemi színjátszó színpad színész várománysának alakítása.

A Prom többi színészei még boldogtalanabb alakításokkal örvendeztetnek meg elvileg a két főszereplő vinné a hátán a musicalt. Na erről aztán a sztárok gondoskodnak , hogy lejátsszák őket a számukra írt gyengécske szerepeiken túl is a két fiatal színésznőt. Így számukra marad a nagy egymásra csodálkozás belső tűz nélkül.Nehéz dolguk ugyan nincs hiszen a leszbikus főszerepeket alakító hölgyek a tágra nyílt szemeken túl
csak eléneklik a szerepeket még táncolnak is azt se világra szólóan.
Már csak a rezonör alakítások maradtak a szül.munk.közösség anyukája és az igazgató szerepe. Mivel ebben a körben senki sem alakít világrengetőt ők ketten is szinte légüres térben teszik a dolgukat.

Mert ugye kérem lehetett volna ez a musical komoly társadalmi dráma is mint azt már leírtam amit ugyan a kedves néző nem kér számon egy zenés játékon - annak ellenére , hogy létezik ilyen ebben a világban - de sajnos ez sem a másság drámája zenés változatban, sem pedig nem kiváló alakítások sora ami még elcipelné a filmet a hátán. Ki kell mondjam mindenki tudása és képessége alatt teljesít. Ami szerintem rendezői probléma hozzá teszem színészvezetési is mindenki játszik valamit csak az összehangolás hiányzik. Természetesen aki akarja nézze meg én ugyan a marketingért nem kapok részesedést de jószívvel ajánlani sem tudom.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 4
Kritika értékelés 8.7
Kritika elolvasva 1 200