The Sisters Brothers

The Sisters Brothers / The Sisters Brothers
2019. március 28.
Bzsu861
The Sisters Brothers

Akik még nem unják, a bérgyilkosos történeteket, azoknak feltétlenül a figyelmükbe ajánlom a jövő év tavaszán a mozikban debütáló a The Sisters Brothers című francia-spanyol-román-amerikai bűnügyi kaland-vígjátékot, mely Jacques Audiard rendező-forgatókönyvíró kiváló munkája, amelynek olyan híres főszereplői vannak, akik miatt már érdemes ezt a filmet megnézni. Köztük van például Jake Gyllenhaal, valamint Joaquin Phoenix, és mellettük még látható az alkotásban Riz Ahmed és John C. Reilly. Az ilyen, és ehhez hasonló filmek időtállóak, szóval a bérgyilkosokról szóló történetek, sosem vesztik el hitelességüket, és mindig tudnak újat hozni.

A The Sisters Brothers, egy kicsit hajaz a Bonny és Clyde-ra, azonban itt nem egy szerelmespár, hanem két testvér áll a történet középpontjában, és nem napjainkban, hanem a 19. század derekán, egészen pontosan az 1850-es években játszódik, az oregoni sivatagban. A bérgyilkos testvérpár, azaz a Sisters-fiúk, Eli és Charles csaknem 1000 mérföldön keresztül üldöznek egy híres, tehetős aranybányászt, Hermann Kermit Warmot. Azonban itt kezd igazán érdekessé válni a történet, ugyanis az egyik testvért, Elit épp lelkiismereti válság gyötri, és szép lassan elkezdi megkérdőjelezni választott, kegyetlen és mindenkin átgázoló "szakmája elnyűhetetlenségét", azaz fél a lebukástól, és attól, hogy a hatóság lecsap rá, és testvérére.


Ekkor azonban az aranybányásznak, Hermannnak akad számukra egy jóval kedvezőbb ajánlata, amivel mind a Sisters-testvérek, mind pedig az aranybányász jól jár. A Sisters Brothers elkerülheti a börtönt, Hermann pedig megmenekülhet, és nem oltják ki az életét, a mindenre elszánt, eltökélt bérgyilkosok. Mindazok, akik kíváncsiak a The Sisters Brothers izgalmas történetére, azok megtekinthetik a magyar mozikban jövő év márciusában.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 8.7
Kritika értékelés 8.5
Kritika elolvasva 1 853