The Stolen Princess

Викрадена принцеса: Руслан і Людмила (Vykradena pryntsesa: Ruslan i Ludmila) / The Stolen Princess
2018. május 24.
Bzsu861
The Stolen Princess

Oleh Malamuzh ukrán rendező animációs kalandfilmje, a The Stolen Princess egy lélegzetelállító történet minden korosztály számára. A filmet a Vertigo Média forgalmazza, és így kerül majd a magyar mozikba idén augusztus közepén. A remek forgatókönyvről Yaroslav Voytseshek gondoskodott, és egy csodás hercegnős, vitéz lovagos történetet álmodott meg, mely egészen a varázslók koráig viszi vissza a mozirajongókat.

Minden azzal veszi kezdetét, hogy egy utazó dalnok, Ruslan találkozik a király gyönyörű lányával, Milával. Annak ellenére, hogy a hercegnő és az utazó között jelentős társadalmi különbségek vannak, mégis jól megértik egymást, nem hadakoznak, és kis idő múltán szerelem bontakozik ki kettejük között. Azonban kapcsolatuk nem tart sokáig, ugyanis Milát a történet elején Chernomor mágus egy varázslat segítségével fogságba ejti. Mindezt azért tette, hogy feláldozza a lányt, és ezzel meghosszabbítsa saját halhatatlanságát és hatalmát.

Az utazó, Ruslan azonban képtelen beletörődni szerelme elvesztésébe, így útra kel, hogy megkeresse, és kiszabadítsa a hercegnőt a fogságból. Sok mesés kalandban lesz része hosszú útja során. Találkozik egy művelt, de önmagán uralkodni képtelen macskával, egy rendkívül gyáva varázslóval, egy kőszörnnyel, valamint egy beszélő fejjel, amelyet csontvázak őriznek. Az ügyes, okos és mindenre eltökélt Ruslan legyőzi az akadályokat, az összes hamis barátot, valamint ellenséget félreállítja, és a gonosz elleni nehéz, viszontagságos harc során még saját életét is kockára teszi Mila szerelméért.


Ez az ukrán animációs film sokat ígér kicsiknek és nagyoknak egyaránt, hisz minden benne van, ami egy jó történethez kell. Szembesülhetünk az igaz szerelemmel, amely minden akadályt és gátló tényezőt legyőz. A középpontban egy szerelemes pár, akik olyan mélyen éreznek egymás iránt, hogy nem törődnek még a társadalmi ellentétekkel sem.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Kritika elolvasva 1 635