The Woman in the Window

The Woman in the Window / The Woman in the Window
2019. október 03.
Bzsu861

A. J. Finn nagy sikerű regénye, a The Woman in the Window inspirálta ezt a kitűnő filmet, amely a new-yorki bestsellerírónő egy kitűnő munkájának a filmadaptációja. Amint a könyv megjelent máris a rendkívül neves New York Times, bestseller listájának az élére került. A kritikusok tetszését is elnyerte a regény, így úgy gondolom, hogy a Nő az ablakban film változata sem fog csalódást okozni a nézőknek, melyből a 20th Century Fox készített egy remek alkotást. A Nő az ablakban egy feszült és fordulatokkal teli hitchcocki thriller, a jól ismert, világhírű Hátsó ablak stílusában.

A könyv jogait több mint negyven országban adták el szerte a világon, így biztos vagyok benne, hogy annak filmadaptációja is közel olyan jól sikerült, mint a bestseller. Egy másik híres írónő, akinek könyveiből szintén készültek sikeres filmek, köztük a tragikus és mély titkokkal ötvözött, Sötét helyek című thriller, valamint a Gone girl Gone című krimi, melyben Ben Affleck egy gyilkossággal megvádolt férjet formál meg. Glillian Flynn a szintén mesés karriert befutott, tehetséges írónő így nyilatkozott kolléganőjéről: „Finn megalkotta az új évezred noirját, igéző karaktereivel, megdöbbentő fordulataival, gyönyörű stílusával, és egy mesélővel, akivel szívesen elkortyolgatnék egy üveg pinot noirt. Talán kettőt – nagyon sok kérdésem lenne hozzá.


A történet a következő: Anna ​Fox, aki magányosan és egyedül éli mindennapjait New York-i otthonában, ami egy üresen kongó, hatalmas, ugyanakkor gyönyörű ház, ami egykor még boldog családi életének a színtere volt, ám mára már szomorúsággal és keserűséggel teli minden. Férje és lánya sincsen már vele, és a középkorú nő egy súlyos betegséggel, agorafóbiával küzd, és szomorkás mindennapjait azzal tölti, hogy ismeretlen emberekkel csetel a laptopján, régi, klasszikus filmeket néz, valamint túlzottan sok alkoholt fogyaszt, és eközben a boldog, derűs szomszédait figyeli, akik felhőtlenül élik az életüket. Legalábbis az elején még úgy tűnik, hogy rajta kívül mindenki boldog és gondtalan. Amikor új lakók, Russellék beköltöznek a szemközti házba, attól a perctől kezdve, még inkább felerősödik benne a vágy, hogy ismét együtt lehessen azokkal, akiket úgy érzi rég elveszített, azaz lányával és férjével.

Egy nap azonban Anna meglát valamit az ablakból, amitől ingatag világa még inkább összeomlik. Elgondolkodik azon, hogy valóban látott valamit, vagy mindez csak képzelete szüleménye? Vajon milyen következményekkel jár, ha megvádolja új szomszédjait? Ezekre a kérdésekre minden érdeklődő választ kaphat, a film debütálásakor, azaz jövő év végén. A főbb szerepekben jól ismert nevek játszanak, köztük Amy Adams, Julianne Moore, Gary Oldman, valamint Wyatt Russell. Úgy gondolom, hogy az ő nevük, valamint a remek regény, ami a film alapjául szolgált, és egy héttel a megjelenése után már vezette a bestseller listát garancia a sikerre.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Kritika elolvasva 1 241