Több mint testőr

The Bodyguard / Több mint testőr
1993. április 09.
Bzsu861
Több mint testőr

A 90 évek elsöprő erejű filmje, a Több mint testőr, egy amerikai romantikus dráma, mely az egyik legmeghatóbb szerelmi történet. A film Frankről és Rachelről szól, akik mindketten szakmájuk legjobbjai, és a sors úgy hozza, hogy nőre vigyázó biztonsági ember, és a popénekesnő egymásba szeretnek. A film kezdetén, a tehetséges sztár életét óvó Frank-et, egy érzelmektől mentes, durva, kissé erőszakos jellemnek gondoljuk, ám később rádöbbenünk, hogy szó szerint bármire képes lenne, a fiatal tehetségért, ugyanis akár a saját életét is kockára tenné érte. Rachel karrierje felfelé ível, és úgy érzi, hogy most tud betörni még jobban a zeneiparba. Nehezen tolerálja a kísérőszemélyzetet, a menedzsereket, az újságírókat, és néha az érte rajongó emberek is zavarják őt, ugyanakkor örül annak, hogy ennyien elismerik munkásságát és kedvelik.

Amikor egy napon, az egyik rajongója, fenyegetőző levelekkel kezdi el bombázni, akkor a stábja úgy dönt, hogy egy megbízható testőrre van szüksége. A nő közvetlen környezetében lévő, profi személyzet ugyanis fél attól, hogy ez az őrült, titokzatos és veszélyes rajongó, kárt tesz az énekesnőben. Mivel Frank Farmer a legjobb szakember, és nagy veszélyben van az énekesnő élete, ezért őt kérik fel a megtisztelő, ám néha megterhelő feladatra, ugyanis a fiatal sztár nem könnyű eset. Frank azonban később mégis őrülten szerelmes lesz a sztárallűrökkel rendelkező, néha felettébb hisztis, ugyanakkor kemény jellemű nőbe. Rachel úgy gondolja, hogy megengedheti magának ezeket a néha kifejezetten idegesítő a hírnévvel sokszor együtt járó allűröket.


A film férfi főszereplője, a mára már kevesebb szerepet vállaló, de a 90-es években még nagy népszerűségnek örvendő, Kevin Costner. A női címszereplő pedig Whitney Houston, aki tragikus körülmények között hunyt el, jó pár esztendővel ezelőtt. Frank kezdetben nagyon szigorúan bánik Rachellel, ugyanis ő nem ismer sem lehetetlent, és mellőzi a bájolgást, ha valakit meg kell védenie a rá leselkedő veszélytől. Az a fajta ember, aki mindenek felett hisz a fegyelemben, azonban emellett egy romantikus jellemű férfi, aki ha egy meglát egy gyönyörű nőt, akkor elbűvöli szépsége. Pont így zajlik a Több mint testőr című alkotásban is, melyet Mick Jackson rendezett, és filmje lebilincselő, drámai, és érzelem dús.

Mindezek ellenére, nem egy klisés, a hollywoodi álomgyár által futószalagon készített szerelmi történet, hanem jóval több annál. Ebben a történetben tanúi lehetünk két egymástól teljesen különböző, és már körökben mozgó fiatal igaz szerelmemének. Úgy gondolom, hogy a 90-es években még tudtak igazán jó romantikus filmeket alkotni és a Több mint testőr egy bizonyíték erre. Amikor Franket és Rachelt összehozza a sors, akkor mindkettejük élete gyökeresen megváltozik, de az elején még egyikük sem hisz abban, hogy egymásra találhatnak. A férfi mégis beleszeret a makacs, ugyanakkor lenyűgöző nőbe, ám a sors nem biztos hogy úgy akarja, hogy szerelmük beteljesedjen. Nos, aki még nem látta a 90-es évek klasszikusát, annak feltétlenül a figyelmébe ajánlom.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Kritika elolvasva 1 220