Tökéletes hang 2

Pitch Perfect 2 / Tökéletes hang 2
2015. május 21.
Steve
Tökéletes hang 2

Ha az első rész nem lett volna elég 2012-ben, akkor most itt van ismét, 3 évre rá egy ugyanolyan film, ugyanazokkal a szereplőkkel, ugyanabban a stílusban. Tudom, hogy az első rész nagyon befutott Bella híres pohárütögetésével, olyannyira, hogy ez a trend nemcsak a youtube-ot hódította meg, hanem számos tinilány szívét is. Épp ezért Pitch Perfect 2 trailere majdnem egy teljes percében csak azt a számot hallhatjuk, természetesen a capella előadásmódban. Elég tehát csak a trailert megnézned, és majdnem egy percen át hallhatod ezt a számot, amire az énekeslányok lassított felvételben sétálnak.
Őszintén szólva, sokat nem is vártam el ettől a filmtől, hiszen egyértelmű, hogy a célközönsége a fiatal lányok zöme, akiknek a High School Musical már lejárt lemez. Épp ezért nem is lehet egy komoly filmmel összehasonlítani, hiszen nincs mondanivalója, nincsenek benne drámai fordulatok és a színészi tehetség sem kell a maximumot nyújtsa. A maga kategóriájában azonban nem olyan rossz. Meg lehet nézni... egyszer. A zene terén ugyan nem sok változott, ugyanaz az a capella stílus dominál ismert számokkal, és természetesen a párbajok és a versenyek most is a sztori alapját képezik. Nem mondom, hogy nem tudnak énekelni a lányok, vagy hogy nincs hangjuk, sőt, igazán jól csinálják. Épp ez az, ami megmenti a filmet, mivel szerintem mást nem lehet élvezni filmnézés közben: a poénok gyengék és nagyon erőltetettnek tűnnek, és a történet sem sokban különbözik az előzőtől.

Ismét találkozhatunk Fat Amy-vel, akinek nem sok szerepe van a filmben, csak az erőltetett poénokat nem akarták másra ruházni, ezért ő az, akinek szinten minden szava és tette nevetésre PRÓBÁLJA késztetni a nézőt. Nem sok sikerrel.
Szerelem, barátság, versengés, bizonyítási vágy – körülbelül ezekkel a kulcsszavakkal lehet leírni nagyon röviden a filmet. 3 év kellett ahhoz, hogy ismét előrukkoljanak egy majdnem ugyanolyan sztorival, mint az előző. Ja, és ha megnézed a trailert, akkor kb. mindent megtudsz, amit tudnod kell, és már ki is következtetheted a továbbiakat. Ha úgy érzed, hogy nincs kedved végighallgatni számos a capella feldolgozást, csak kíváncsi vagy arra, hogy mitől más, mint az első rész, akkor elég, ha csak a trailert megnézed.
Összegzésként azonban elmondhatom, hogy nem olyan rossz film a saját kategóriájában. High School Musical mellett sokkal jobb, de máshoz nem igazán hasonlítanám.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 4.7
Kritika értékelés 6.5
Kritika elolvasva 197 177