Transformers: A kihalás kora

Transformers: Age of Extinction / Transformers: A kihalás kora
2014. január 26.
Steve
Transformers: A kihalás kora

Transformers, ahol szinte minden második szereplő át tud alakulni és meg tud újulni, csak sajnálatos módon maga a film nem. Dehát minek is az, amikor szinte mindegyik film közel egy milliárd dollárt hoz a házhoz, és míg Michael Bay igénytelenségig tölti meg filmjeit robbanással, robbanással és robbanással. Az első két Transformers-film még új volt, izgalmas volt, de már a harmadiknál keserű szájízzel távoztam a moziból, a negyediknél meg már a mozit is messziről elkerültem. Mint említettem, semmi újat nem tartogat a film, így csakis akkor kerülhet a választási listára filmek terén, ha kint esik az eső, más filmet nem lehetett kölcsönözni, és Optimus Prime a példaképed, vagy Michael Bay, vagy egy hatalmas robbanás.
A történet a harmadik rész folytatása, és ennek a következményeire épül. A hatalmas csata után az egész emberiség tehetetlenül áll az események előtt, egy nagyváros romokban hever, de szerencsére a Föld megúszta a végső pusztulást. Amíg az emberiség kénytelen feltápászkodni ezután a kataklizmikus esemény után, és képes újra elkezdeni egy normálisnak, gondtalannak nevezett életet, addig egy különleges titkos csoport bukkan fel, hogy a történelem uraivá váljanak, mindeközben pedig egy ősi hatalmas erő szeretné a világ vesztét látni. Ám szerencsére akadnak olyanok, akik ezt semmiképp sem hagynák, akárcsak Cade Yeager (Mark Wahlberg) és segítői, akik az autobotokkal együtt azon fáradoznak, hogy a jó és a rossz gigászi csatájából csakis a jó kerüljön ki győztesen.

Mintha ismerős lenne ez a történet. Mintha az előző három rész is erről szólt volna. Hát nem tévedek, mert tényleg kísérteties a hasonlóság, főleg mikor arról van szó, hogy valami felrobbanjon. Szerintem a 8 éves unokaöcsém, aki egy gyufa meggyújtásánál is örül, mint majom a farkának, is már teljesen megunta azt, mikor a filmben már szinte egy tányér rizs is felrobbant. Véleményem szerint nem érdemes az időt erre a filmre pazarolni, sem újat nem nyújt, és semmi élvezni való nincs benne. Sablonos párbeszéd, a jó és a rossz klisészerű megmérettetése egy olyan történet keretein belül, amelyek azonosak egy lerágott csonttal. Ezzel a filmmel szerintem le lehet zárni a Transformers-filmeket egyszer és mindenkorra. Mondjuk ezt már a harmadik után is bátran meg lehetett volna tenni. Végső döntés: hüvelykujj fel.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 5.6
Kritika értékelés 4
Kritika elolvasva 44 535