Trouble With You

En liberté! / Trouble With You
2019. március 07.
Bzsu861
Trouble With You

Az En liberté! című klasszikus francia komédia, amelyet Pierre Salvadori rendező álmodott meg, és drámai elemekkel ötvözött, forgatókönyvét pedig vele együtt, Benjamin Charbit, valamint Benoît Graffin alkotta meg. A történet színhelye nem más, mint egy idillikus francia Riviérán fekvő város. A címszereplő Yvonne nyomozó, aki amellett, hogy Santi vezetője, egy helyi hősnek a fiatal özvegye. Abban a pillanatban, amikor Yvonne rádöbben arra, hogy férje nem olyan, mint amilyennek gondolta, a cselekmény szálai egyre jobban összekuszálódnak, ugyanis mint az később kiderül, az általa idealizált, hősnek gondolt, halott férje, nem az erény mintaképe volt élete során.

A film főbb szerepeiben Vincent Elbaz, Adèle Haenel, Pio Marmaï, valamint a művészfilmek nagy sztárja, Audrey Tautou láthatóak. Az En liberté! magyar fordításban szabadságot jelent, ami jelen esetben egy fiatal özvegyasszony, egyéni szuverenitásának kibontakozása. A halott férj, akit a francia Riviérán, mely a gazdag elit krémjének az üdülőparadicsoma, mint kiderül egyáltalán nem az a hősként számon tartott, igaz ember, mint akire bármely módon fel lehetett volna nézni. A fiatal nő, amint megdöbbentő felfedezést tesz, egész addigi, szépen felépített élete, és férjéről alkotott képe, semmivé válik.


Már nem a gyász az elsődleges az özvegyasszony életében, aki megboldogult férjét siratja, hanem egyre kíváncsibb a felszín alatt megbúvó igazságra, és ura valós énjére. A fiatal asszonyt fokozatosan hatalmába keríti a kétkedés, és egyre inkább szomorúvá, és csalódottá válik, amiért hősnek gondolt férjének nem is hasonlít ahhoz, mint amilyenek a városvezetés, valamint ő maga gondolta. Mindazok, akik kíváncsiak az En liberté! című kiváló alkotásra, azok jövő tavasszal megtekinthetik azt a magyar mozikban.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Kritika elolvasva 1 184