Tű, cérna, szerelem

Sir / Tű, cérna, szerelem
2019. január 17.
Bzsu861
Tű, cérna, szerelem

A Tű, cérna szerelem című, francia-indiai dráma, mely Rohena Gera rendező- forgatókönyvíró lebilincselő, romantikus, szentimentális filmje, olyannyira sikeres már most is, hogy a méltán híres cannes-i filmfesztiválon láthatta először a nagyközönség elitje, a Kritikusok Hete szekcióján belül. A cannes-i fesztiválon ugyan még csak az alkotás bemutatására nyílt lehetőség, azonban számos díjat nyert el a Tű, cérna, szerelem, eredeti címén: Sir című, francia-indiai különleges filmremek. A szerelem az egyik legcsodásabb áldás, mely megadatik az emberek életében, hiszen olyankor megszűnik a külvilág, és csak ő létezik, főleg, ha ez a két ember egymásnak lett teremtve, és a sors is úgy hozza, hogy egy virágzó kapcsolat lesz abból, mely telis-tele van szenvedéllyel, könnyel, drámával, és az egymás iránt táplált őszinte érzelmekkel.

Azonban mi van abban az esetben, ha az egymás iránt táplált erőteljes érzelmek ellenére, ez a kapcsolat a társadalmi hierarchia miatt nem tud kibontakozni? Ebben a díjnyertes alkotásban két címszereplőnk, a szépséges Ratna, valamint Aswhin. Ratna csak egy egyszerű cseléd lány, Aswhin pedig egy gazdag férfi, aki tetemes örökségre számíthat a tehetős szüleitől. A fiatal férfi azonban a gazdagság árnyoldalát is megtapasztalja, ugyanis valahol mélyen nem igazán boldog, ugyanis úgy érzi, feladta az álmait, és nem tud igazán kiteljesedni saját kis világában, és a szülei által nyújtott mesés gazdagság mindezért nem kárpótolja őt. A fiatal és törékeny érzékeny lelkű nő, azonban megérzi Aswhin vívódását, és próbál neki segíteséget nyújtani. Azonban egy egyszerű szolgáló hogyan is szólhatna bele a család örökösének az életébe?


Megismerkedésük rendkívül romantikus, ugyanis Ratna, a szegény sorból származó lány, csak egy egyszerű cseléd Ashwinék házában, a férfi pedig az örököse annak a vagyonnak, ami később őt illeti meg, mégis vonzódik a gyönyörű lányhoz, és hadakozik saját magával szemben. Ellentétben a fiatal lánynak ugyan nincsen semmije, ennek ellenére felettébb kitartóan, egy szebb jövőben bízva minden erejével azon van, hogy munkáját alázattal, és becsülettel lássa el. Találkozásuk azonban, egyfajta elemi erővel hat mindkettejükre, azonban a szegények és gazdagok világát elválasztó rendkívül szilárd, és lebonthatatlan falat nem sikerül ledönteniük. A történet színhelye Bombay, ahol sokan a létminimum alatt élnek, még mások dúskálnak a pénzben. Mindazok, akik kíváncsiak erre a díjnyertes, és rendkívül különleges drámai alkotásra, mely szemléleti a szegény és gazdag emberek közötti kibékítetlen ellentéteket, jövő év elején már számíthatnak annak debütálására.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Kritika értékelés 1.5
Kritika elolvasva 1 865