Üveg

Glass / Üveg
2019. január 17.
Bzsu861
Üveg

Az Üveg, eredeti címén: Glass című, misztikus horrorfilm, M. Night Shyamalan legújabb kitűnő munkája, a 2000-es években készült Sebezhetetlen, valamint a 2017-ben forgatott, Széttörve című alkotásai nyomán. Ezen két filmjének cselekményét szőtte egy filmbe, Shyamalan, így egy kiváló misztikus horror született, melynek címszerepét a korosodó, de még mindig zseniális akcióhős, Bruce Willis alakítja. Egyéb szerepekben még feltűnik a színes bőrű komikus, Samuel L. Jackson, James McAvoy, Sarah Paulson, valamint Anya Taylor-Joy is.

A Széttörve eseményeit követően David Dunn, valamint a legendás Kevin Wendell Crumb emberfeletti képességekkel bíró énje, egy veszélyes fenevad nyomába ered. Mindeközben több alkalommal is találkoznak egy kiélezett helyzetben, a háttérben megbúvó Mr. Üveggel, akiben az az Elijah Price alakja bontakozik ki, olyan titkok birtokában van, amelyek mindkét férfi számára létfontosságúnak bizonyulhatnak, ezért elindul egyfajta harc a három hős között. Vajon Mr. Üveg képes lesz arra, hogy zsarolja ezekkel a létfontosságú, mindkettejük életére hatalmas befolyással bíró titkokkal a két emberfeletti képességekkel rendelkező hőst, avagy azoknak sikerül felülkerekedniük a rafinált gonosztevőn?


Az Üveg, azaz Glass című horror movie, mely nem mellőzi a miszticizmust, egyfajta különleges élmény lesz jövőre, a mozikba járó közönség számára. A filmet a Fórum Hungary forgalmazza, játékideje mintegy 90 perc tömény izgalom, sötét titkok, versengés, rettegés, misztikum, és kiváló színészi alakítások jellemzik, hála a parádés szereposztásnak, valamint a rendező, M. Night Shyamalan különleges, érdekfeszítő forgatókönyvének. Aki kíváncsi az Üveg című alkotásra, az jövőre megtekintheti azt, a magyar mozikban is.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 5.3
Kritika értékelés 2.3
Kritika elolvasva 2 265