Vice

Vice / Vice
2019. február 21.
Bzsu861
Vice

A Vice című kitűnő alkotás, Richard Bruce közismertebb nevén „Dick” Cheney életét és munkásságát mutatja be a mozinézőknek, aki George W. Bush alelnöke volt, és a nevéhez számos emlékezetes tevékenység fűződik. Cheney Lincolnban, Nebraskában látta meg a napvilágot 1941. január 30-án, és jóval később már az USA egyik meghatározó alakjává vált, aki beírta magát a történelembe is. Cheney volt az Amerikai Egyesült Államok 46. alelnöke, George W. Bush elnöksége alatt. Ezt megelőzően a Fehér Ház alelnöki hivatalának vezetői tisztségét töltötte be, angolul: „Chief of Staff”, majd az amerikai képviselőház tagjává vált, és Wyomingból irányította az USA Védelmi Minisztériumát.

A magánszférában, egy üzletember volt, azaz a Halliburton energiavállalat elnöke, valamint vezérigazgatója, amelynek ma is tekintélyes részvényese. 2002. június 29-én rövid ideig még az elnöki hatalmat is birtokolta, mikor Bush elnököt egy orvosi vizsgálat alkalmával elaltatták. A film szemléltetni kívánja azt, hogy kerül egy híres és elismert washingtoni bürokrata, Cheney, a történelem örvénylésébe, aki azalatt volt George W. Bush alelnöke, és egyben az USA egyik legbefolyásosabb embere, amikor bekövetkezett az USA történelmét átformáló, megrázó terrortámadás 2001. szeptember 11-én, mely megbénította az Egyesült Államokat, és bemutatja, hogy Chaney, nézeteivel és George W. Bush következetes irányításával, milyen hatást gyakorolt a világpolitikára, amit még a mai napig is érzékelhetünk.


A Vice Adam McKay kiváló alkotása, mely a tervek szerint jövő év elején debütál a magyar mozikban, parádés szereposztásban. A főbb szerepekben olyan sztárok láthatóak, mint Amy Adams, Christian Bale, Steve Carell, valamint Jesse Plemons.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 5
Kritika értékelés 6
Kritika elolvasva 2 176