Vision

Vision / Vision
2019. február 07.
Bzsu861
Vision

A Vision, azaz Látomás című, francia-japán dráma, a San Sebastiani Filmfesztiválon debütált, ahol jól teljesített, és elnyerte a kritikusok tetszését is. A film főszereplője a francia származású tehetséges színésznő, Juliette Binoche, akinek kitűnő alakítása teszi a filmet élvezetessé. Ő a kulcsfigurája ennek a kissé klisés, vontatott, néhol unalmas, japán- francia drámának, mely egy olyan írónő történetét mutatja be, aki a messzi Japánba utazik, annak érdekében, hogy felkutasson egy ritka, csodás hatásáról ismert gyógynövényt, melynek fellelése nem várt bonyodalmakhoz vezet. Jeanne-t, aki egy felettébb ügyes kezű írónő, útja a narai erdőbe vezeti, ahol megleli azt a gyógynövényt, melyért elindult a felfedezőkörútra.

Ez mély, és sötét erdő, a Japán város egyik legsűrűbb, legrejtélyesebb, valamint legősibb rengetege, ahol a gyógynövény mellett számos veszély leselkedik Jeanne-ra. Útja során, megismer egy különös férfit is, akit Tomónak hívnak, és egy rettentően komor, életunt erdész, aki végül úgy határoz, hogy elkíséri a nőt, hogy megszerezze a csodanövényt, azaz ő lesz leghűségesebb társa a sűrű erdő mélyén. Ha Tomó nem lenne a nő segítéségére elveszettnek érezné magát, de így bátrabban megy a célja felé. A felettébb titokzatos, rejtélyes tájakon való út során, az írónő, Jeanne ismét átélheti első nagy szerelmének a csodálatos emlékeit, és ez még inkább arra sarkallja, hogy megszerezze azt, amiért erre a különös vidékre érkezett.


A fim címe Vision, azaz Látomás, melyet azért kapott, mert a nő ismét látni véle régi szerelmét, de később rádöbben, hogy csak képzelete játszadozik vele. Ahogy már a jól ismert énekesünk Máté Péter is elénekelte: "Az első szerelem, olyan mint egy álmodás, az első szerelem, legfeljebb egy kézfogás. Az első szerelem mégis szebb a többinél, az első szerelem mindhalálig elkísér."

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Kritika elolvasva 1 968