Vörös veréb

Red Sparrow / Vörös veréb
2018. március 01.
Bzsu861
Vörös veréb

A Vörös veréb című film - mely Jason Matthews nagy sikerű regényének adaptációja -
forgatási munkálatai Magyarországon zajlottak. A történet címszereplője Dominika Egorova, a sikeres prímabalerina, akinek karrierje egy nap derékba törik. Ekkor, a mindenre eltökélt lány, aki mestere mind a csábításnak, mind pedig a manipulációnak a bizonytalan és sötét jövő felsejlése nyomán, a Veréb Iskola "diákja" lesz.

Ebben az intézményben nem könyvekből tanulják a magyart és a történelmet, hanem egy olyan titkos hírszerző szolgálat ez, ahol kíméletlen eszközökkel tanítják meg a fiatalokat arra, hogy testüket és elméjüket felhasználva, hogyan váljanak tökéletes fegyverré mestereik által. Dominika végigcsinálja ezt a kissé szadista képzést, és a legeltökéltebb növendék, majd a legügyesebb Veréb válik belőle.

Ez a film a mintapéldája annak, hogy a balsors mit tesz egy fényes jövő előtt álló kétségbeesett lánnyal, aki bármire képes azért, hogy védelmezze szeretett édesanyját. E program még nem képzett ki ilyen hírszerzőt, mint Dominika, aki céljai elérése érdekében beveti kiváló testi adottságait, és a lelki terror összes lehetséges fegyverét, sőt ő maga lesz a halálos fegyver. Nehéz feladat vár a lányra. Minden erejét összeszedve, és önmagát meghazudtolva, más emberré kell válnia, hiszen sok minden forog kockán, közte több ismerőse, valamint egy CIA- ügynök élete is. Az ügynök győzködi Dominikát, hogy ő az egyetlen személy, akiben megbízhat, mindenki más az ellensége, de a lány szép lassan ráébred arra, hogy a kegyetlen harcban csakis önmagára számíthat.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Kritika értékelés 9
Kritika elolvasva 1 765