Warrior - A végső menet (2011)

/
 

Először még úgy terveztem, hogy majd úgy kezdem, hogy megszületett a modern idők Rocky-ja. Vagy esetleg a 21. század Kickboxer-e. De teljesen egyik sem állná meg a helyét, hisz a Warrior nem egy másolat és nem egy könnyen besorolható bunyós film. Egy azonban biztos: messze a legjobb ami az utóbbi években megjelent, ez pedig sok minden együttállásának köszönhető.

Bár elsőre tán elrettentően hangzik a majd két és fél órás játékidő, épp ellenkezőleg. Néhány ponton -főképp visszagondolva- jót tett volna még 20-30 perc extra idő, annyira mozgalmas és tartalmas.

Pedig nincs túlbonyolítva, nem ebben rejlik a titok. Alkoholista apa, két fiú, két bunyós, az egyik elkallódik, a másik tanár lesz. Aztán a sors úgy hozza, hogy -különböző, de legalább oly nyomós okok miatt- elindulnak mindketten ugyanazon a versenyen. A megmérettetésen, amin az egyikük esélyesként, a másikuk viszont szinte teljesen esélytelenként vesz részt. Ahogy gyakorlatilag nincs fordulat, úgy a vége sem okoz meglepetést, így bátran kijelenthetjük: nem emiatt marad emlékezetes. Hogy akkor miért is?


Egyfelől a remek képi világ, a közeli beállások, az elkapott vágás, fényképezés. Bunyó testközelből, az az igazi minőségi, kéztördelős, izzadt tenyeres élmény. Pont annyi amennyi kell, egy cseppel sem több vagy kevesebb. Ez már félsiker, azonban erre jön a dráma, ami egy az egyben a színészeknek köszönhető, akik mind csillagos ötöst érdemelnek. Nolte zseniális, de kiemelkedő a kiemelkedők közt a testvérpár alakítása. Nem tépem tovább a szám, -sem a billentyűket-, a Warrior egyszerűen must see kategória, annak is, aki nincs oda a bunyós filmekért.

9 9/10 IMDB: 8.3/10 from 70,517 users   Metascore: 71/100    140 min  -  Akció | Dráma | Sport

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 7.1
Kritika értékelés 6
Kritika elolvasva 71 399