Wicked

Wicked / Wicked
2019. december 19.
Bzsu861
Wicked

A Wicked című, amerikai felettébb romantikus musical fantasy, lényegében a klasszikus Wizard of Oz, azaz Óz, a csodák csodája újragondolása, annak legújabb feldolgozása. Szerepet kapnak benne az Óz leghíresebb illetve leghírhedtebb karakterei, egészen pontosan a jó és a rossz vasorrú bábák, közte a rettentően gonosz nyugati boszorkány, valamint annak ellensége Glinda, a jó boszi. A történet a nyugati boszorkány életét dolgozza fel, valamint azt, hogy hogyan vált olyan kegyetlenné az évek múlásával. Nyomon követhetjük Elpbaba életét születésétől kezdve, a főiskolára kerülésén át, egészen azokig a sorsfordító eseményekig, amelyek velejéig gonosszá tették őt.

A történet ugyanakkor Glindáról a jó bosziról sem feledkezik meg, ugyanis bemutatja a gazdag lányt, valamint a helyi herceget Fiyero-t, és magát a nagy varászlót is, Ózt. Elphaba, aki egy rendkívül szenvedélyes politikai aktivista, és az igazságtalanság ellen harcol, emellett pedig megpróbálja megváltoztatni a múltban elkövetett hibákat, és mindeközben még jelen vannak a mélyben lappangó sötét titkok, valamint azok a személyes tragédiák, melyek az Óz történetét alakítják, tisztelegve a klasszikus Wizard of Oz emléke előtt, azért, hogy a mozinézők mindent megértsenek. Egy könnyed musical-szerű történet, a szeretetről, barátságról, és a mások iránti bizalomról.


Egy erről szóló mese a Wicked, amelyben amelyben tapasztalható, hogy az éremnek mindig valóban két oldala van, minden egyes esetben. Mindazok, akik kíváncsiak, az Óz, a csodák csodája, újraálmodott változatára, mely annak rendezőjének, Stephen Daldry-nak köszönhető, jó szívvel ajánlom figyelmükbe, ezt a rendkívül könnyed kis fantasy-t, és azoknak is, akik szerették a klasszikus Óz-történetet. A musicalt a UIP-Duna Film forgalmazza, és játékideje mintegy 90 perc misztikum, varászlat, és persze a jó és a rossz párharca, valamint egy kedves karakter pálfordulása. A film valószínűleg csak jövő év végén debütál a magyar mozikban, így az érdeklődőknek, még közel egy évet kell várniuk annak megjelenésére.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Kritika elolvasva 1 121