X-Men : a Sötét Főnix felemelkedése, avagy mindenki, vagy egy és mit tesznek a humanoidok?

X-Men: Dark Phoenix / X-Men a Sötét Főnix
2019. június 06.
perry
X-Men a Sötét Főnix

Jean Gray egy űr mentés alkalmával hihetetlen erőt vagy mondhatjuk hatalmat szerez, amely a humanoidok körében riadalmat okoz, és mondhatjuk "Sötét Főnixé" alakul. Az X-Menek-nek el kell döntenie, hogy egy csapattag élete többet ér-e, mint az egész emberiség?
Itt kezdődik a történet amiből megtudhatjuk honnan is építkezett a sorozat. A MARVEL boszorkánykonyhájában is mint a Csillagok háborújánál divat vissza utazni a múltba ezt kapjuk jelen filmnél is. Which X-Men Are Best In Class? Avagy Melyik X-Men a legjobb a sorozatban? Nehéz lenne megmondani, mert itt van a Farkas részek egy nagyszerű színésszel és még sorolhatnám.

Az utolsónál kissé temettem a sorozatot de a casting direktorok mindig találnak jó színészeket:
James McAvoy - Professor Charles Xavier
Michael Fassbender - Erik Lehnsherr / Magneto
Jennifer Lawrence - Raven / Mystique
Nicholas Hoult - Hank McCoy / Beast
Sophie Turner - Jean Grey / Phoenix
hogy csak a főszerepeket adókat említsem. Itt aztán vannak új belépők és vannak régi veteránok. Ez az X-Men filmeknek tizenkettedik része, valamint az X-Men: Apokalipszis folytatása. Ebből is láthatjuk , hogy jócskán előre haladt a sorozat, és maratoni "táv" nézésre is elegendő. Mit lehet tenni ilyenkor? Természetesen vissza a gyökerekhez. Ebben a sorozatban is volt már ilyen.


Amiben jó a Főnix az, hogy egy dilemmát boncol vagy inkább kettőt. Meddig tolerálnak a "szimplák" a más létezésű valakiket. Fel kell vagy lehet áldoznunk egy közénk valót a szövetség megőrzése végett? Mindkettő erkölcsileg elég érdekes probléma, hiszen a beilleszkedés a társadalomba bizony asszimilációval, hasonulással jár. De bizony a mások nem a hasonulásról híresek. Amennyiben ez nem elég mint a régi bemondás mondta és boldog emlékezetű Szepesink - Akinek e név nem ismerős nagyszerű sportriporter volt- : "jönnek a Csehszlovákok, jönnek a...." Igen, jönnek a gonosz univerzum lakók. Tele van a mozi jó akció jelenetekkel, és némi humorral is meg végül is pergő ennek ellenére a rendező mintha sietett volna egy másik filmbe mert az X-Men a Sötét Főnix bizony kissé széteső dinamikailag egyenetlen lett. Arról nem is beszélve, hogy sok szereplőnek annyi sem jutott színész vezetésből a direktor úrtól, hogy kiteljesedjék. Persze a főszereplők ennek ellenére hibátlanul megoldják szerepeiket, bármi jön közbe ők nem tudnak hibázni. Azt viszont amire a filmet"teremtették" szórakoztató képregény mozi megoldja önmagát.
Így aztán mozira fel akinek a széria már nem szegte kedvét.Elő kólát és a popcornt indulhat a film!

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 7
Kritika értékelés 8.7
Kritika elolvasva 421