Zodiákus

Zodiákus / Zodiákus
2007. június 07.
Bzsu861
Zodiákus

A megtörtént eseményeken alapuló Zodiákus című filmet, David Fincher vitte képernyőre, és alkotta meg rendkívül kiválóra. A film alapjául még két regény is szolgált, melyet Robert Graysmith írt, és behatóan foglalkozik a Zodiákus-gyilkos történetével. A Zodiákus- gyilkos, eredeti nevén Zodiac Killer, aki horoszkópos gyilkosként híresült el, egy olyan kegyetlen sorozatgyilkos, aki még az 1960-as évek Amerikájában, Észak-Kaliforniában bűnözött.

Sajnos a mai napig nem sikerült őt beazonosítani, így még ma is szabadlábon van. A bűntetteket még 1968. december és 1969. október között követte el, mely során öt áldozatával végzett Beniciában, Vallejóban, a Berryessa-tónál, valamint San Franciscóban. Négy 16 és 29 év közötti férfit és nőt pedig megtámadott. A Zodiákus című filmet a Paramount Pictures, valamint a Warner Bros közösen készítette el. A 2007-es amerikai film hűen tükrözi a sorozatgyilkos kegyetlen módszereit, akinek mindmáig lehetetlen a nyomára bukkanni.

Amit fontos megemlíteni, hogy James Vanderbilt forgatókönyvíró, és Brad Fischer producer összesen 18 hónapot fordított saját kutatómunkára a Zodiákus-gyilkosságokkal kapcsolatban, hogy minél valóságszerűbben tudják ábrázolni a gyilkost, és az utána lihegő hatóságokat. A forgatás alatt Fincher egy Thomson Viper Filmstream kamerát használt az elkészült profi felvételekhez. Ami még elmondható a filmről, hogy ez volt az első alkalom, hogy ilyen típusú eszközt alkalmaztak egy hollywoodi mozifilmnek a teljes felvételére.


A főbb szerepekben Jake Gyllenhaal, Mark Ruffalo és Robert Downey Jr. láthatóak. A film a borzasztóan kegyetlen, hidegvérű gyilkosságok történetét meséli el a nézőknek, valamint azokét az emberekét, akiknek az egész élete, és a karrierje is, végzetesen összefonódott a gyilkos utáni hajtóvadászattal. A filmről szóló kezdeti kritikák kiemelkedően kedvezőnek bizonyultak, ennek ellenére azonban az észak-amerikai mozipénztáraknál nem teljesített jól annak premierjén.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 8.5
Kritika értékelés 9
Kritika elolvasva 2 374