Zuhanás

The Fall / Zuhanás
Spawn
Zuhanás

zseniális oldksull metallica klipeket és westernt idéző jelenetekkel indul a film, mely sokat elárul a szereplők sztereotip árnyaltságáról. Kicsit huszárikos - ellenben nem kicsit fantasys lő nyolc gólt az angol betegnek kifinomult mégis ordináré, és van annyira brutál mint egy Tarantino (nehezen überelhető) sztory, helyszínek tekintetében meglehetősen szürreális, ám a sámán a kék álarcos bandita, a barbár mind mind alteregók egy morfiumfüggő elmeháborodott hadirokkant vallomásai, egy mese egy kislánynak és nézőknek, és igen az elefántok tudnak úszni méghozzá elég jól. Számtalan lista van, száz, 10001 film amit meg kell nézned, de ez mindenképpen ráfér, mert ugyan pimasz kihágó, minden szabályra fittyet hányó és tökéletesen alkalmazó - ezeket az operatőrőké, és a hihetetlen művészettörténeti feltelítetlenít... Érdekes, és zavarba ejtő - egyben zseniális és szórakoztató.
Szóval: 2006, ha jól emlékszem, rendező: Tarsem Singh.
és a film: egy gonosz elnyomó, o. Kormányzó és az ellene felesküdő különítmény, Charles Darwin és majma (kissé Alice csodaországosan klisssé groteszken ábrázolva, persze a segédje nélkül...) Az álarcos bandita, Luigy és a robbantási szakértő és az eszeveszett ellen és labirintus tömeg (az eredet és David B. féle labirintus elmehet a francba a hernyójával együtt) - persze ne túl messzire rég láttam ennyire szépen felajzva íjat.

Remek Boris Valejot és munkásságát idéző jelenetek, göcsörtös fák és kigyúrt fekete-fehér testek, egyszóval minden mi szem szájnak ingere.
Ferde kardok, harcok, akciódús és elguruló morfiumtabletták agyműtétnek is beillő film. Egyszerre filmzene és opera ezt valaki kompmponálta nekünk....

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Kritika elolvasva 1 710